Medisch hulpverlener anesthesie - Wist je dat..? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Medisch hulpverlener anesthesie

Als medisch hulpverlener anesthesie zorg je er samen met de anesthesioloog voor dat de patiënt pijnloos kan worden geopereerd. Voor, tijdens en na de operatie begeleid je de patiënt. Je legt uit wat er gaat gebeuren en stelt hem of haar gerust. Met hulp van bewakingsapparatuur bewaak je voortdurend de vitale functies (ademhaling, bewustzijn, temperatuur) en je zorgt dat de patiënt veilig de operatie doorstaat. Behalve in de operatiekamer kun je ook aan de slag op poliklinieken waar kleine ingrepen plaatsvinden.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...er op 1 mei 2017 een experimenteertraject (artikel 36A) is gestart volgens de wet BIG (deze wet geeft regels voor beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen)? Er wordt gekeken naar de effectiviteit en doelmatigheid van de BMH en of een BMH'er zelfstandig voorbehouden handelingen mag verrichten. Het gaat bijvoorbeeld om het geven van injecties. Per 1 januari 2019 wordt BMH in een tijdelijke Wet BIG opgenomen.

 

...je als medisch hulpverlener anesthesie na afronding van je opleiding eerst een traineeship volgt in een ziekenhuis?

 

...medisch hulpverleners ook wel Bachelor Medisch Hulpverleners, BMH’ers, worden genoemd?

 

...je 's nachts en in de weekenden wel eens bereikbaarheids- en aanwezigheidsdienst hebt? Dan kun je opgeroepen worden voor spoedoperaties.

 

...anesthesie eigenlijk 'gevoelloosheid' betekent?

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2450 - €4110 per maand