Obductieassistent - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Obductieassistent

Als obductieassistent doe je in- en uitwendig onderzoek aan het lichaam van een overledene. In opdracht van een medisch specialist onderzoek je samen met de patholoog of assistent-patholoog in opleiding hoe of waardoor iemand is overleden. Ook bestudeer je bijvoorbeeld de lichamelijke schade die door ziekte of een ongeval veroorzaakt is.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris obductieassistent

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de opleiding:

 

Je loopbaan

Er zijn weinig specifieke doorgroeimogelijkheden wanneer je eenmaal obductieassistent bent. Wel kun je er eventueel voor kiezen om mortuariummedewerker te worden. In dat geval richt je je op de verzorging van overledenen voordat zij opgebaard worden.

 

Is er werk?
Er is voldoende vraag naar obductieassistenten en er zijn doorgroeimogelijkheden tot patholoog of medewerker van het mortuarium.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je kunt gaan werken in het mortuarium of de obductiekamer van een ziekenhuis. Hier onderzoek je bijvoorbeeld samen met de patholoog of assistent-patholoog in opleiding waaraan een persoon overleden is.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris obductieassistent

Wat verdient een obductieassistent? Als obductieassistent kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 1.995,- per maand. Sommige obductieassistenten zijn naast hun werk ook werkzaam als analist of mortuariummedewerker. Afhankelijk van dit nevenberoep kan je salaris oplopen tot ongeveer € 2.790,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld.

 

Omdat obductieassistent nog geen wettelijk erkend beroep is, zijn er geen leerlingsalarissen. Je praktijkervaring (assisteren bij tien obducties) doe je dan ook liefst al op vóór je met de opleiding start.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2065 - €2900 per maand