Optometrist - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Optometrist

Wazig zien of dubbelzien? Een optometrist heeft hier zicht op! Als optometrist verdiep je je in de (on)gezondheid van het oog. Je onderzoekt en stelt een behandelplan op. Je hebt dus oog voor detail...

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris optometrist

Welke opleiding?

Om optometrist te worden, volg je de opleiding:

 

Je loopbaan

Je kunt je ontwikkelen in diverse vakgebieden en daarin doorgroeien (zie ook: Waar werk je).

 

In Groot-Brittannië werken veel optometristen. Het is ook mogelijk om daar je carrière voort te zetten, of ergens anders in het buitenland.

 

Wil je lesgeven, dan kun je met een vervolgopleiding ook je onderwijsbevoegdheid halen.

 

Als optometrist ben je in het bezit van een HBO-bachelortitel. Een universitaire opleiding kan een vervolgstap zijn.

 

Is er werk?
Tegenwoordig werken veel mensen met beeldschermen en allerlei andere apparaten die een groot beroep doen op hun ogen. Er is daarom vraag naar optometristen en dit zal de komende jaren zo blijven (UWV, 2019).

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als optometrist werk je zelfstandig in de oogzorg. De meeste optometristen werken in een optometrische praktijk binnen een optiekbedrijf. Ook hebben veel optometristen een functie op de oogheelkundige afdeling van een ziekenhuis. Daarnaast kun je aan de slag in gespecialiseerde oogheelkundige (laser)klinieken. Of denk aan instituten voor slechtzienden en blinden. Ook het onderwijs en de optische industrie zijn mogelijkheden.

 

Mogelijke instellingen

  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris optometrist

Wat verdient een optometrist? Begin je als optometrist in een ziekenhuis? Dan kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van ongeveer € 2.355,- per maand. Voor een ervaren optometrist kan dit oplopen tot ruim € 3.775,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

Werk je in de vrije sector (optiekbedrijf)? Dan is je salaris afhankelijk van het bedrijf en van je salarisonderhandelingen.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2450 - €4110 per maand