Orthopedisch schoentechnicus - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Orthopedisch schoentechnicus

Jij neemt de maten op van cliënten en houd je bezig met het vervaardigen van schoenen. Hierbij zorgt het gebruik van jouw techniek en kennis ervoor dat je cliënten weer lachend kunnen lopen. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris orthopedisch schoentechnicus

Welke opleiding?

Om orthopedisch schoentechnicus te worden kun je de volgende MBO-opleidingen op verschillende niveaus volgen:

 

 

Je kunt ook kiezen voor de HBO-opleiding:

 

Je loopbaan

Meestal werk je als orthopedisch schoentechnicus in een orthopedisch schoentechnisch bedrijf. Je kunt doorgroeien naar een functie als leidinggevende. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden en je eigen schoentechnisch bedrijf te beginnen.

 

Is er werk?
Voor een orthopedisch schoentechnicus is er ruim voldoende werk (SBB, 2019). De verwachting is dat dit voorlopig ook zo blijft. Dit komt met name doordat het aantal ouderen alsmaar groeit. Deze mensen hebben vaak baat bij orthopedisch schoeisel.

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als orthopedisch schoentechnicus werk je meestal in een orthopedisch schoentechnisch bedrijf. Hier heb je een werkplaats waar je de schoenen maakt. Je gaat vaak op bezoek bij cliënten in een revalidatiecentrum of verzorgingshuis. Het is ook mogelijk dat je een eigen spreekuur hebt in het ziekenhuis.


Je kunt er bovendien voor kiezen om je eigen bedrijf te beginnen.

 

Mogelijke instellingen

  • Orthopedisch schoentechnisch bedrijf (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris orthopedisch schoentechnicus

Wat verdient een orthopedisch schoentechnicus? Als orthopedisch schoentechnicus in loondienst kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van zo'n € 1.850,- per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 2.850,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.


Als zelfstandig orthopedisch schoentechnicus krijg je veelal een vergoeding op basis van afspraken met ziektekostenverzekeraars. Je inkomen is in dat geval afhankelijk van het aantal mensen dat je behandelt en van het type behandelingen.
 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

1850 - €2850 per maand