Orthopedisch technoloog - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Orthopedisch technoloog

De prothesen en orthesen die een orthopedisch technoloog maakt, zijn voor mensen die een ledemaat missen of ondersteuning nodig hebben aan bepaalde lichaamsdelen. Je moet dus wel een pietje precies zijn én van techniek houden om dit beroep uit te oefenen!

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris orthopedisch technoloog

Welke opleiding?

Om orthopedisch technoloog te worden is er de HBO-opleiding:

 

Je loopbaan

Meestal begin je als orthopedisch technoloog in een orthopedische praktijk. Je kunt dan doorgroeien naar de functie van leidinggevende. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen praktijk te beginnen.

 

Is er werk?
De vraag neemt toe naar orthopedisch technologen. De baankansen zien er goed uit, (UWV,2019) dit komt met name door de toename van het aantal ouderen in ons land.

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als orthopedisch technoloog werk je meestal in een orthopedische praktijk. Het is dan mogelijk dat je op vaste tijden een spreekuur hebt in bijvoorbeeld een ziekenhuis of in een revalidatie-instelling. Je kunt ook je eigen praktijk voor orthopedische technologie beginnen.

 

Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris orthopedisch technoloog

Wat verdient een orthopedisch technoloog? Als orthopedisch technoloog in loondienst kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van zo'n € 2.450,- per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 4.050,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.


Als zelfstandig orthopedisch technoloog krijg je over het algemeen een vergoeding op basis van afspraken met ziektekostenverzekeraars. Je inkomen is in dat geval afhankelijk van het aantal mensen dat je behandelt en van het type behandelingen.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2450 - €4050 per maand