Beroep
Jij zorgt tijdens je werk als pijnconsulent voor deskundige hulpverlening aan patiënten met pijn. Dit kunnen patiënten zijn die bijvoorbeeld last hebben van acute pijn, pijn na een operatie, chronische pijn of pijn bij kanker.
Jij helpt patiënten van pijn af of verlicht deze zodat zij weer kunnen bewegen, lachen en genieten. Je biedt dus comfort zodat mensen hun dagelijks activiteiten kunnen ondernemen of kunnen werken aan herstel.
Wat ga je doen?
Als pijnconsulent streef jij ernaar dat patiënten zo min mogelijk pijn hebben. Je bezoekt de verpleegafdelingen en geeft advies en voorlichting aan de patiënten, artsen en verpleegkundigen. Je hebt vaak meerdere malen kortstondig contact met de patiënten.
Het opstellen en uitvoeren van behandelplannen vormt een belangrijk onderdeel van je werk. Mocht je in het ziekenhuis gaan werken, dan ben je vaak verantwoordelijk voor de Acute Pijn Service. Daar zorg je voor pijnstilling bij patiënten die net zijn geopereerd. Je coördineert, organiseert en evalueert de zorg van je patiënten. Het communiceren met de familie en/of vrienden van de patiënten hoort daar ook bij. Ook werk je veel samen met andere specialisten zoals psychologen, verpleegkundig specialisten en fysiotherapeuten.
Je kunt als pijnconsulent gaan werken in een ziekenhuis, in de thuiszorg of in een particuliere instelling voor terminale patiënten.
Voor dit beroep volg je de opleiding Pijnconsulent.
Extra info
Wil je meer weten over het beroep pijnconsulent? Neem dan contact op met de beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) afdeling Pijnverpleegkundigen. Zie voor meer informatie: pijn.venvn.nl.
Kijk ook eens bij:
Specificaties:
KANS OP WERK
Gemiddeld