Praktijkondersteuner huisarts GGZ - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Praktijkondersteuner huisarts GGZ

Als praktijkondersteuner huisarts GGZ (POH-GGZ) werk je nauw samen met de huisarts en ben je de rechterhand van de huisarts op GGZ-gebied. Patiënten met psychische, psychiatrische, psychosociale of psychosomatische klachten hebben zorg van kwaliteit nodig.

Delen
ggz
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

...praktijkondersteuner huisarts GGZ afgekort wordt als POH-GGZ?

 

...GGZ voor Geestelijke Gezondheidszorg staat?

 

...de praktijkondersteuner huisarts een vergelijkbare positie in de huisartsenpraktijk heeft?

 

...de praktijkondersteuner huisarts zich met name focust op chronisch zieke patiënten, zoals bijvoorbeeld mensen met diabetes? En dat de praktijkondersteuner huisarts GGZ zich richt op patiënten met psychische problemen? 

 

...de functie praktijkondersteuner huisarts GGZ ontstaan is om meer en kwalitatief betere GGZ-zorg te verlenen in de huisartsenvoorziening en zo doorverwijzingen naar GGZ-instellingen te verminderen? 

 

...POH-GGZ nu nog een functie is en nog niet de aanduiding ‘beroep’ heeft? Een functie wordt qua invulling bepaald door de organisatie waar je werkt. De werkzaamheden die je uitvoert, kunnen daarom per organisatie sterk verschillen. Wil je meer weten over de ontwikkeling van functie naar beroep, kijk dan op de site van de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) of de Landelijke Vereniging POH-GGZ.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2945 - €4175 per maand