Praktijkondersteuner huisartsenzorg - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Praktijkondersteuner huisartsenzorg

Als praktijkondersteuner werk je in een huisartsenpraktijk. Daar ben je verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de zorg voor patiënten met een chronische ziekte. Denk aan: diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, astma of COPD 

Delen
eerstelijnszorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris praktijkondersteuner huisartsenzorg

Welke opleiding?

Om praktijkondersteuner huisartsenzorg te worden, volg je de post HBO-opleiding:

 

 

Je leert hoe je verpleegkundige hulp verleent en cliënten stimuleert om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen. Ook leer je hoe je complexe zorgvragen aanpakt en voorlichting geeft over gezondheid en voeding. 
 

De post HBO-opleiding Praktijkondersteuner Huisarts wordt door verschillende hogescholen aangeboden. Als HBO-verpleegkundige kun je de opleiding meestal in 1 jaar afronden.

Je loopbaan

De opleiding tot praktijkondersteuner is een post-HBO-opleiding. Wil je je nog verder ontwikkelen, dan bieden verschillende hogescholen cursussen en modules om je te specialiseren in bijvoorbeeld management van de huisartsenpraktijk, ouderenzorg en palliatieve zorg. 

 

Is er werk?
De eerstelijnszorg neemt de komende jaren toe. Daarom is er veel vraag naar praktijkondersteuners en is de kans groot dat je snel een baan vindt! (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als praktijkondersteuner huisartsenzorg ben je meestal in dienst van een huisartsenpraktijk. Er zijn meer dan 5.000 huisartsenpraktijken in Nederland (cijfers Nivel).

 

Mogelijke instellingen

  • Huisartsenpost (Eerstelijnszorg (o.a. huisartsenzorg)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris praktijkondersteuner huisartsenzorg

Wat verdient een praktijkondersteuner huisartsenzorg? Als praktijkondersteuner huisartsenzorg kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van minimaal € 2.863,- bruto per maand. Dit kan oplopen tot € 3.764,-. bruto per maand. Dit is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dit geldt voor alle praktijkondersteuners huisarts in de eerstelijnszorg.

 

Stagevergoeding
Ben je stagiair? Dan kun je een stagevergoeding van 150 euro per maand aanvragen als je meer dan 15 uur stage loopt per week. Deze vergoeding komt via je stagebieder. Als je geen OV-kaart hebt dan heb je ook recht op reiskostenvergoeding. Je stagebieder kan jouw vergoeding direct weer terugkrijgen van de SSFH, de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg, www.ssfh.nl.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2570 - €3880 per maand