Praktijkverpleegkundige ouderenzorg - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Praktijkverpleegkundige ouderenzorg

De praktijkverpleegkundige ouderenzorg ondersteunt de specialist ouderengeneeskunde en helpt de kwaliteit van de zorg hoog te houden. Je neemt namelijk medische en verpleegkundige handelingen over van de arts. Hierdoor ontstaat er in het verpleegproces meer tijd en oog voor de patiënt. Je voert onder meer lichamelijk onderzoek uit en je verricht bepaalde ingrepen.

Delen
ouderenzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Welke opleiding?

Om praktijkverpleegkundige te kunnen worden, start je met de HBO-opleiding:

 

 

Daarna volg je nog een aparte post HBO-opleiding om je uiteindelijk te specialiseren in praktijkverpleegkunde.

 

Verwante opleidingen (post HBO)
Er zijn diverse post HBO-opleidingen en -cursussen waarmee je ook praktijkverpleegkundige kunt worden of waarmee je een soortgelijk beroep kunt uitoefenen. Voorbeelden zijn:

 

 

  • Master of Arts in Health Care and Social Work
  • Praktijkverpleegkundige
  • Verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk

Je loopbaan

De opleidingen voor praktijkverpleegkundige zijn post HBO-opleidingen. Je hebt daarmee al een stap in je carrière gemaakt. Een universitaire opleiding kan een volgende stap zijn.


Het is daarnaast altijd mogelijk je verder te bekwamen in leidinggevende taken.

 

Is er werk?
In de verpleeghuiszorg neemt de vraag naar zorg toe, er is vooral veel vraag naar specialisten ouderengeneeskunde. Doordat je als praktijkverpleegkundige ouderenzorg een ondersteunende functie hebt bij deze specialisten heb je dus goede kans dat je snel een baan vindt. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als praktijkverpleegkundige ouderenzorg werk je meestal in een verpleeghuis of woonzorgcentrum onder supervisie van een specialist ouderengeneeskunde.

 

Mogelijke instellingen

  • Verpleeghuis (Ouderenzorg)
  • Woonzorgcentrum (Ouderenzorg)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Als praktijkverpleegkundige kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van zo'n € 2.885,- per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 3.805,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

Stagevergoeding
Ben je stagiair? Dan kun je een stagevergoeding van 150 euro per maand aanvragen als je meer dan 15 uur stage loopt per week. Deze vergoeding komt via je stagebieder. Als je geen OV-kaart hebt dan heb je ook recht op reiskostenvergoeding. Je stagebieder kan jouw vergoeding direct weer terugkrijgen van de SSFH, de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg, www.ssfh.nl.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2885 - €3805 per maand