Senior begeleider gehandicaptenzorg - Over dit beroep | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Senior begeleider gehandicaptenzorg

Als senior begeleider in de gehandicaptenzorg geef je leiding aan een team van begeleiders. En ben je daarnaast zelf ook aan het werk als begeleider! Als senior begeleider ben je veel bezig met leiding geven en taken coördineren. Je overlegt regelmatig met collega's buiten het team. Je hebt extra taken zoals het maken van een rooster en het zorgen dat jouw team de juiste scholing krijgt. Ook denk je mee over hoe de organisatie het beste functioneert. Je bent een echte duizendpoot!

Delen
gehandicaptenzorg
Choose
Your
Future
Over dit beroep
Wat doet een senior begeleider gehandicaptenzorg?
Past het bij je?

Over dit beroep

Als senior begeleider in de gehandicaptenzorg geef je leiding aan een team van begeleiders. En ben je daarnaast zelf ook aan het werk als begeleider!

 

Als senior begeleider ben je veel bezig met leiding geven en taken coördineren. Je overlegt regelmatig met collega's buiten het team. Je hebt extra taken zoals het maken van een rooster en het zorgen dat jouw team de juiste scholing krijgt. Ook denk je mee over hoe de organisatie het beste functioneert. Je bent een echte duizendpoot!

 

Je ondersteunt mensen met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking. Dat doe je bij hun dagelijkse activiteiten, in hun persoonlijke ontwikkeling en in de maatschappij. Samen met collega’s werk je eraan cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten werken, wonen en leven. Als begeleider zet je je in om je cliënten zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn.

 

Past het beroep senior begeleider gehandicaptenzorg bij jou?
Als senior begeleider gehandicaptenzorg ben je communicatief sterk, werk je graag samen en ben je praktisch. Daarnaast ben je creatief. Het werk vraag namelijk vaak om een creatieve geest die oplossingen bedenkt voor de dagelijkse gang van zaken.  En dat is precies wat dit werk zo leuk en uitdagend maakt.

 

Lijkt het je wat? Kijk dan snel wat het beroep senior begeleider voor jou in petto heeft!

Wat doet een senior begeleider gehandicaptenzorg?

Wat doet een senior begeleider gehandicaptenzorg? Als senior begeleider in de gehandicaptenzorg geef je leiding aan een team begeleiders, overleg je met mensen buiten je team én ben je zelf ook begeleider. Je helpt mensen met een beperking (gehandicapten) op een leuke en leerzame manier. Dit kunnen mensen zijn met een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke beperking. Je uiteindelijke doel is om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten werken, wonen en leven.

 

Je zet je in om anderen zoveel mogelijk zichzelf te laten zijn. Je laat mensen merken dat ze ertoe doen. Het werk vraagt vaak creatieve oplossingen in de praktijk. Je hebt te maken met veel verschillende mensen die je begeleidt en met wie je samenwerkt. Erg uitdagend dus!

 

Om je baan goed te kunnen invullen, heb je intensief contact met je collega's, de ouders/verzorgers en andere hulpverleners. Samen bespreek je de persoonlijke ontwikkelingen, behoeften en het gedrag van de cliënten. Je bent echt concreet aan het werk om het leven van iemand zo fijn mogelijk te maken. Voor iedere cliënt maak je een plan, zodat alle betrokkenen weet wat er is afgesproken. Dat plan en de uitvoering daarvan, die monitor jij. 

Past het bij je?

Mensen met een beperking hebben specifieke ondersteuning en begeleiding nodig. Als senior begeleider gehandicaptenzorg kun jij deze ondersteuning bieden, samen met je collega-begeleiders. Jullie denken passende begeleiding uit en jij stuurt je collega’s aan. Je denkt praktisch – welke begeleiding en activiteiten zijn nodig? – en weet dit op veel verschillende manieren tot uitvoering te brengen. Een echte duizendpoot!

 

Je werkt met veel mensen samen en je geeft ook leiding. Jouw enthousiasme is aanstekelijk. Je bent dan ook een echte teamplayer. Samen met de andere begeleiders zet je de ontwikkeling van de cliënt centraal. Als begeleider moet je enthousiast zijn en cliënten motiveren zo veel mogelijk taken zelfstandig uit te voeren. Dit kost soms veel tijd en daarom is geduldigheid ook een van jouw beste eigenschappen.

 

Als senior begeleider heb je veel verantwoordelijkheid. Je moet je goed kunnen inleven in verschillende situaties en alles wat je ziet en opmerkt duidelijk communiceren met collega’s, ouders en verzorgenden.Kortom, wat je nodig hebt is:

  • verantwoordelijkheidsgevoel
  • leidinggevende kwaliteiten
  • een praktische inslag
  • motivatie en enthousiasme
  • geduld en inlevingsvermogen

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je meer inzicht of dit beroep bij je past? En ontdekken wat jouw sterke punten zijn? Vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2085 - €3190 per maand