Senior begeleider gehandicaptenzorg - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Senior begeleider gehandicaptenzorg

Als senior begeleider in de gehandicaptenzorg geef je leiding aan een team van begeleiders. En ben je daarnaast zelf ook aan het werk als begeleider! Als senior begeleider ben je veel bezig met leiding geven en taken coördineren. Je overlegt regelmatig met collega's buiten het team. Je hebt extra taken zoals het maken van een rooster en het zorgen dat jouw team de juiste scholing krijgt. Ook denk je mee over hoe de organisatie het beste functioneert. Je bent een echte duizendpoot!

Delen
gehandicaptenzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris senior begeleider gehandicaptenzorg

Welke opleiding?

Als je senior begeleider gehandicaptenzorg wilt worden, kun je één van de volgende opleidingen op HBO-niveau volgen:

 

 

Met de opleiding persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4 word je persoonlijk begeleider. Om senior begeleider te worden doe je eerst werkervaring op en volg je trainingen.

 

Je loopbaan

Als senior begeleider gehandicaptenzorg werk je op een dagcentrum of woonvoorziening voor mensen met een beperking (gehandicapten). Je hebt hier als senior begeleider niet alleen een uitvoerende taak maar ook een coördinerende taak. Daarnaast geef je leiding aan een of meerdere medewerkers.


Binnen de gehandicaptenzorg heb je veel doorgroeimogelijkheden. In bijna elke cao binnen zorg en welzijn wordt veel aandacht besteed aan trainingen en opleidingen. Op deze manier kun jij je specialiseren en werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Ook als senior begeleider kun je kiezen voor een opleiding of cursus. Bijvoorbeeld een managementtraining om beter leiding te kunnen geven.


Lijkt het je leuk om niet altijd op dezelfde plek te werken? Dan kun je aan de slag als ambulant begeleider. Als ambulant begeleider ga je bij cliënten langs op de werkplek, school of thuis.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
De gehandicaptenzorg heeft voor 2020 in totaal 10.000 nieuwe zorgmedewerkers nodig (VGN,2019). Dit betekent dat er momenteel veel vraag is naar senior begeleiders gehandicaptenzorg.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Je gaat aan de slag met mensen met een beperking (gehandicapten). Dit kan op groepsniveau zijn maar ook op individueel niveau. Je kunt aan de slag in een dag- of wooncentrum, op school of op de werkplek van de cliënt. Daar werk je samen aan de persoonlijke ontwikkeling, wensen en verbeterdoelen van de cliënt.


Je uiteindelijke doel is om de cliënten zo zelfstandig mogelijk te laten werken, wonen en leven.

 

Mogelijke instellingen

  • Gehandicaptenzorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris senior begeleider gehandicaptenzorg

Wat verdient een senior begeleider gehandicaptenzorg? Als senior begeleider gehandicapten zorg verdien je zo’n € 2.015,- per maand. Tijdens je loopbaan kan dit oplopen naar € 3.085,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.


Als senior begeleider heb je recht op vergoedingen voor onregelmatige diensten. Onder onregelmatige diensten worden uren verstaan die je maakt in de avonden, weekenden en tijdens bereikbaarheidsdiensten. De toeslagen voor de uren die als onregelmatig worden beschouwd, liggen tussen de 22% en den 60%.  


Als je studeert op HBO-niveau is het mogelijk om een duale opleiding te volgen. Je ontvangt dan naast je salaris ook de gehele periode studiefinanciering.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2085 - €3190 per maand