Sociaal Dienstverlener - Carrière | YouChooz
Alle beroepen

Beroep

Sociaal dienstverlener

Wist jij dat er volop uitdagingen zitten in het werk van een sociaal dienstverlener? Je lost problemen op voor cliënten op het gebied van huisvesting, inkomen, sociale voorzieningen en hulpverlening. Jij zet je bijvoorbeeld in om te voorkomen dat een cliënt overmorgen op straat staat. 

Delen
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris

Welke opleiding?

Met de volgende MBO-opleidingen kun je sociaal dienstverlener worden:

 

Je loopbaan

Als sociaal dienstverlener heb je een MBO-opleiding en het is mogelijk om verder te studeren door de HBO-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening te volgen of de HBO Bachelor Social Work. Het kan zijn dat je dan een voortraject moet volgen.

 

Is er werk?
De werkgelegenheid voor sociaal dienstverleners is gering (SBB, 2019). Er is een overschot aan mensen met dit beroep. Wel stijgt het aantal banen in de welzijnssector weer ten opzichte van voorgaande jaren (AZWinfo).

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als sociaal dienstverlener werk je in een team met andere hulpverleners in één van de diverse instellingen in Nederland waar mensen geholpen worden die een zwakke positie in de maatschappij hebben. Je maakt vaak deel uit van een wijkteam.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Gemeente (sociale dienst, politie)
  • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
  • Sociaal werk

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris

Als beginnend sociaal dienstverlener kun je rekenen op een bruto salaris van minimaal zo'n € 1.755,- per maand exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Dit kan oplopen tot ongeveer € 2.705,-.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Laag

SALARIS

1810 - €2790 per maand