Spelagoog - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Spelagoog

Spelen is een serieuze zaak voor de spelagoog... Het moet leuk zijn, maar vooral doelgericht. Door middel van spel probeer je kinderen namelijk te stimuleren in hun ontwikkeling. Daar komt heel wat bij kijken! Je bent bovendien nooit uitgeleerd. Als je wilt, kun je namelijk diverse trainingen, studiedagen of workshops volgen die met je vak te maken hebben. Dat is spelen op professioneel niveau!

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris spelagoog

Welke opleiding?

Om spelagoog te worden volg je de post HBO-opleiding Spelbegeleiding of Spelagogiek.

 

Je loopbaan

Met een MBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Werker op niveau 4 kun je met kinderen gaan werken. Als groepsleider of activiteitenbegeleider kun je dan ook in aanraking komen met kinderen die speciale (spel)begeleiding nodig hebben. Wil je gekwalificeerd worden als spelagoog, dan volg je de post HBO-opleiding Spelagogiek. Kies je voor dat laatste, dan heb je dus al een stap vooruit gezet in je loopbaan.

 

Er worden bovendien diverse korte cursussen en workshops aangeboden waarmee je je verder verdiept in de diverse spelmethodieken. 

 

In grote instellingen kun je -na het volgen van managementcursussen- als leidinggevende of manager aan de slag. Het is daarnaast, ook weer door het volgen van opleidingen, mogelijk om trainer of docent spelbegeleiding te worden.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als spelagoog kun je op veel verschillende werkplekken aan de slag. Denk aan het speciaal onderwijs, een instelling voor jeugdzorg of instellingen voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis of met verstandelijke beperkingen. Ook in andere welzijnsinstellingen waar kinderen verblijven of hulp krijgen, kun je aan het werk. Daarnaast is het ook mogelijk om in het ziekenhuis aan de slag te gaan als spelagoog.

 

Mogelijke instellingen

  • Gehandicaptenzorg
  • Instelling voor kinderen met psychische stoornissen (Geestelijke gezondheidszorg)
  • Jeugdzorg
  • School voor speciaal onderwijs (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris spelagoog

Wat verdient een spelagoog? Als beginnend spelagoog ontvang je een bruto maandsalaris van minimaal ongeveer € 2.090,- exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dit kan oplopen tot zo'n € 3.895,-.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

3399,01 - €5045,55 per maand