Speltherapeut - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Speltherapeut

Als speltherapeut behandel je kinderen die zich emotioneel niet goed ontwikkelen, omdat ze traumatische gebeurtenissen hebben meegemaakt of kinderen bij wie de persoonlijkheidsontwikkeling om andere redenen problemen geeft. Je moet goed met kinderen kunnen omgaan. En hoe zit het met het kind in jou? Want je zult regelmatig met ze meespelen... Je moet eigen ervaringen uit je jeugd een goede plek hebben gegeven, anders kunnen ze een therapeutische omgang met de kinderen belemmeren. Je kunt dit werk in verschillende instellingen doen. Binnen zo'n instelling heb je dan je eigen praktijkruimte: een spelkamer.

Delen
kinderopvang
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris speltherapeut

Welke opleiding?

Voor dit beroep is er de post HBO-opleiding:

 

Je loopbaan

Speltherapeuten kunnen zowel in loondienst van een zorginstelling als in hun eigen praktijk werken.

 

Als je in loondienst gaat werken, kun je met de juiste bijscholing (bijvoorbeeld met managementcursussen) en na een aantal jaren ervaring teamleider of afdelingshoofd worden.

 

Je kunt je overigens voortdurend in je vak verdiepen: er zijn diverse kortdurende cursussen en workshops waarmee je je op aspecten van het vak kunt richten. Denk bijvoorbeeld aan de opleiding Spelbegeleiding voor Speltherapeuten.

 

Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Er zijn tal van mogelijkheden om als speltherapeut werkzaam te zijn: in een (psychiatrisch) ziekenhuis, in de gehandicaptenzorg, het (speciaal) onderwijs, de jeugdzorg, welzijn, maar je kunt dit beroep ook als zelfstandige in een eigen praktijk uitoefenen.

 

Je reist nauwelijks met dit werk. Soms bezoek je scholen of gezinnen in de regio.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Internaat (Jeugdzorg)
  • Jeugdzorg
  • Psychiatrisch ziekenhuis (Geestelijke gezondheidszorg)
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris speltherapeut

Wat verdient een speltherapeut? Als beginnend speltherapeut ontvang je een bruto maandsalaris van €1.890,- en €2.090,-. Naarmate je doorgroeit in je functie kan het maximale salaris liggen tussen de €3.075,- en €4.355,-. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2937,68 - €5045,55 per maand