Spoedeisende hulp arts (SEH-arts) - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Spoedeisende hulp arts (SEH-arts)

Als spoedeisende hulp arts (SEH-arts) heb je veel verantwoordelijkheid, zo bepaal jij welke behandeling de patiënt krijgt. Een verantwoordelijk beroep...

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris spoedeisende hulp arts

Welke opleiding?

Om spoedeisende hulp arts te kunnen worden moet je eerst de universitaire opleiding volgen:

 

 

Daarna kun je gaan solliciteren voor een opleidingsplaats op de afdeling Spoedeisende Hulp in een erkend opleidingsziekenhuis. Deze specialisatie duurt nog eens drie jaar.

 

Wil je meer weten over deze specialistische vervolgopleiding? Kijk dan eens op de website van het KNMG: Over beroepskeuze.

Je loopbaan

Als spoedeisende hulp arts zit je al bijna aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Om bij te blijven volg je elk jaar verplicht een aantal bijscholingscursussen.

 

Er is nog een aantal mogelijkheden om je loopbaan een andere wending te geven. Bijvoorbeeld door naast je werk leidinggevende-, bestuurs- of directiefuncties te vervullen. Maar je kunt ook onderzoek doen of hoogleraar worden in een universitair medisch centrum.

 

Is er werk?
Spoedeisende hulp arts is een beroep dat steeds belangrijker wordt. Op veel afdelingen voor Spoedeisende Hulp is de vraag naar gekwalificeerde artsen die kennis hebben van veel disciplines dan ook zeer groot. Na je opleiding heb je daarom een grote kans op werk. (UWV, 2019)

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als spoedeisende hulp arts werk je op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis. Daarnaast kun je ook terechtkomen in de ambulancezorg of bij medisch mobiele teams.

 

Ga je aan de slag in een universitair medisch centrum? Dan besteed je een derde van je tijd aan zorg, een derde aan wetenschappelijk onderzoek en een derde aan onderwijs (zoals simulaties oefenen in een team of lesgeven).

 

Mogelijke instellingen

  • Algemeen ziekenhuis of universitair medisch centrum (Ziekenhuizen)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris spoedeisende hulp arts

Wat verdient een spoedeisende hulp arts? De salarissen voor dit beroep verschillen. Heb je een dienstverband, dan ontvang je andere inkomsten dan als een zelfstandig gevestigde specialist.


Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, meestal conform de cao Ziekenhuizen, per maand ongeveer € 4.200,-. Dit kan oplopen tot zo'n € 7.700,-.

 

Dit zijn bedragen zonder de vakantietoeslag van 8% en de eindejaarsuitkering. Daarnaast ontvang je nog onregelmatigheidstoeslagen.

 

Tijdens de opleiding werk je als arts in opleiding tot specialist (AIOS). Het salaris dat je dan verdient, is afhankelijk van je werkervaring. Heb je één jaar ervaring, dan ontvang je ongeveer € 2.835,- bruto per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 3.670,- bij zeven ervaringsjaren.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

4405 - €8045 per maand