Sport- en bewegingscoördinator - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Sport- en bewegingscoördinator

Zijn sport en mensen voor jou de perfecte combinatie? Dan is het beroep sport- en bewegingscoördinator zeker een goede match. Zo geef je les en training op het gebied van sport en lichaamsbeweging aan verschillende doelgroepen.  Benieuwd naar het beroep sport- en bewegingscoördinator? Bekijk de beroepenfilmpjes!

Delen
sport
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris sport- en bewegingscoördinator

Welke opleiding?

Om sport- en bewegingscoördinator te worden, volg je de opleiding sport- en bewegingscoördinator MBO niveau 4 met een van deze specialisaties:

 

Je loopbaan

Als sport- en bewegingscoördinator heb je veel doorgroeimogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld sportinstructeur of sportmanager worden.Heb je voor de specialisatie Bewegingsagogie gekozen en wil je graag meer leren over het vak? Je kunt ook doorleren voor het beroep ergotherapeut, fysiotherapeut of psychomotorisch therapeut.

 

Beroepen voor later

 

Is er werk?
Er is op dit moment voldoende vraag naar sport- en bewegingscoördinatoren. Ongeveer 65 procent van alle volwassenen doet aan sport- en bewegingsactiviteiten. Daarnaast zijn er natuurlijk kinderen, jongeren, mensen met beperkingen en ouderen die een sport beoefenen.
Naar verwachting wordt het aantal sportende mensen steeds groter.

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als sport- en bewegingscoördinator kun je op verschillende plekken aan het werk. Denk bijvoorbeeld aan fitnesscentra of een sportvereniging. Dat zijn slechts twee van de vele mogelijkheden. Ligt je interesse bijvoorbeeld bij de specialisatie bewegingsagoog, dan werk je op andere plekken dan een trainer/coach.
Bewegingsagoog

Als bewegingsagoog kun je in meerdere werkvelden terechtkomen. Denk bijvoorbeeld aan de:

 

 

 • gehandicaptenzorg
 • ouderenzorg
 • revalidatiecentra
 • jeugdhulpverlening

 

BOS-medewerker

Ben je graag buiten of voel je je als een vis in het water in de gymzaal? Als BOS-medewerker ben je daar vaak te vinden. Je coördineert projecten en opdrachten. Met de activiteiten probeer je mensen actief te maken en te motiveren. Je werkt bijvoorbeeld op basisscholen, middelbare scholen, de peuterspeelzaal, in de kinderopvang of de buitenschoolse opvang. Operationeel sport- en bewegingsmanager
Als operationeel sport- en bewegingsmanager ga je aan het werk bij sportorganisaties, zoals zwembaden, sportbonden, sportverenigingen of fitnesscentra. Binnen het werkveld richt je je voornamelijk op het management. Je kunt bijvoorbeeld teammanager worden, beleidsmanager of beleidsmedewerker sport en bewegen!


Trainer/Coach

Als sport- en bewegingscoördinator is de sportvereniging en/of het fitnesscentrum jouw thuis. Wil je liever aan het werk in de buitenlucht? Je kunt dan ook aan de slag gaan als trainer/coach bij een buitensportonderneming. Denk daarbij aan organisaties die survivals en andere outdooractiviteiten organiseren.

 

Mogelijke instellingen

 • Gehandicaptenzorg
 • Ouderenzorg
 • Overheid/ bedrijven/ onderwijs
 • Sociaal werk
 • Sociaal werk
 • Sport

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

 • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

 • Werk vinden op werk.nl
  Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris sport- en bewegingscoördinator

Wat verdient een sport- en bewegingscoördinator? Als sport- en bewegingscoördinator heb je een startsalaris van ongeveer € 1.995,-, afhankelijk van de instelling waarvoor je werkt (onder welke cao je valt). Dat is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Je salaris kan maximaal oplopen tot ongeveer € 2.775,-.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2080 - €2890 per maand