Tandarts - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Tandarts

Als tandarts onderzoek je gebitten met als doel ziektes en afwijkingen te voorkomen en te behandelen. Ook geef je advies en uitleg over mondverzorging. Je controleert tanden en kiezen op afwijkingen en ziektes en behandelt problemen wanneer je deze tegenkomt. Maar niet alleen tanden en kiezen, ook tandvlees en de slijmvliezen in de mondholte horen tot het werkgebied van een tandarts.  

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat...

Wist je dat...

... er een verschil bestaat tussen een ‘tandarts voor orthodontie’ en een ‘orthodontist’? Je bent ‘tandarts voor orthodontie’ wanneer je je als tandarts verdiept hebt in beugelbehandelingen. Orthodontist ben je pas als je na je opleiding Tandheelkunde een erkende specialistenopleiding hebt gevolgd. In totaal duurt de opleiding tot orthodontist ongeveer 10 jaar.

 

... er speciale tandartsen zijn voor mensen die erg angstig zijn? 


... ook 'gewone' tandartsen vaak met angstige mensen te maken krijgen? Bijna 30 procent van de Nederlanders is erg bang voor de tandarts. Meestal is dit terug te voeren op een nare ervaring bij de tandarts op jeugdige leeftijd, zo blijkt uit onderzoek van ACTA en SBT.


... de tandarts in de middeleeuwen een kermisattractie was?


... je soms weekenddienst hebt?


... verstandskiezen met de jaren komen, maar bij sommige mensen helemaal niet?


... kunstgebitten in België 'klappertanden' worden genoemd?


... er een trend is naar grotere teampraktijken? Hierin werken meerdere tandartsen, mondhygiënisten en tandartsassistenten samen.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

4300 - €6700 per maand