Technisch geneeskundige - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Technisch geneeskundige

Als technisch geneeskundige (ofwel klinisch technoloog), werk je op het grensvlak van geneeskunde en techniek. Tegelijkertijd maak je onderdeel uit van een medisch behandelteam. Dat betekent veel contact met collega’s én patiënten. Bepaalde medische handelingen mag je zelfstandig uitvoeren. Denk aan het geven van een injectie. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris technisch geneeskundige

Welke opleiding?

Voor dit beroep volg je de zesjarige universitaire opleiding:

 

 

Je verwerft alle kennis die je nodig hebt om met geavanceerde medische technologieën te werken. Je leert hoe je deze optimaal kunt inzetten voor het welzijn van de patiënt. Je maakt zowel kennis met de geneeskunde als met de medische technieken die daarin worden gebruikt. 

 

De opleiding wordt door diverse universiteiten aangeboden.

Je loopbaan

Meestal werk je als technisch geneeskundige in het ziekenhuis.

 

Natuurlijk kun je je altijd verder specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan de medische specialisatie chirurgie, neurologie, nucleaire geneeskunde of radiologie. Of je gaat aan de slag als onderzoeker bij universiteiten in de richting van medische technologie.
 

Is er werk?
Techniek wordt steeds belangrijker binnen de gezondheidszorg. Daardoor is er een groeiende behoefte aan technisch onderlegde medische professionals. Ook de medische industrie staat te springen om mensen met een technische achtergrond. De vooruitzichten voor technisch geneeskundige op de arbeidsmarkt zijn daarom goed.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

  • Als technisch geneeskundige ben je werkzaam in het ziekenhuis. Hier werk je samen in een team van medisch specialisten. 

 

Klinisch technologen kunnen ook werken in een medisch-technische functie zonder direct contact met patiënten. Je gaat bijvoorbeeld de kwaliteit in een zorginstelling verbeteren met de invoering van nieuwe technologieën. Ook kun je aan de slag in de medische industrie als verbinding tussen artsen en technische ontwerpen. Zo speel je een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe medische technologieën.


Mogelijke instellingen

  • Medische industrie (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
  • Universiteit (Overheid/ bedrijven/ onderwijs)
  • Ziekenhuizen

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris technisch geneeskundige

Wat verdient een technisch geneeskundige? Als klinisch technoloog kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van zo'n € 2.875,- per maand. Dit kan oplopen tot € 4.915,-. Dit is exclusief 8 procent vakantiegeld en een eindejaarsuitkering.

 

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2875 - €4910 per maand