Telefonisch hulpdienstmedewerker - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Telefonisch hulpdienstmedewerker

Mishandeling, een ernstige ziekte, eenzaamheid of andere problemen: in Nederland zijn er vele telefonische hulpdiensten waar kinderen, jongeren en volwassenen anoniem hun verhaal kwijt kunnen. Wil jij een luisterend oor bieden? Word dan telefonisch hulpdienstmedewerker.  

Delen
welzijn
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?

Welke opleiding?

Voor dit beroep heb je geen opleiding nodig. Voordat je achter de telefoon kunt plaatsnemen, moet je echter wel een training volgen. Deze kan enkele maanden duren en neemt meestal één of twee dagdelen per week in beslag. Zo’n training wordt verzorgd door de telefonische hulpdienst en is per hulpdienst dus anders ingericht.

 

Meer weten over deze training? Neem dan contact op met Sensoor Nederland, vermeld bij meer info

Je loopbaan

Als je over de juiste papieren beschikt, kun je doorgroeien naar de functie van begeleider/trainer telefonische hulpdienst (trainer welzijn).

 

Je hebt hiervoor een HBO-opleiding nodig zoals Sociaal Juridische Dienstverlening of Social Work.

 

Er zijn ook hulpdiensten waar je met een MBO-opleiding zoals Sociaal Pedagogisch Werker (SPW 3 of 4) of Sociaal Dienstverlener aan de slag kunt.


Is er werk?
Jazeker! Er is altijd behoefte aan vrijwilligers voor telefonische hulpdiensten!


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als medewerker telefonische hulpdienst kun je aan de slag bij één van de vele telefonische hulpdiensten in Nederland, zoals de Kindertelefoon. De hulpdienst is meestal een zelfstandige organisatie, maar kan ook deel uit maken van een grotere welzijnsorganisatie.


Mogelijke instellingen

  • Grotere welzijnsinstelling (Sociaal werk)
  • Jeugdzorg
  • Kindertelefoon (Jeugdzorg)
  • Welzijn en maatschappelijke dienstverlening (Sociaal werk)

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

0, vrijwilligersfunctie