Thuisbegeleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Thuisbegeleider

Als thuisbegeleider help je mensen en gezinnen die tegen een probleem aanlopen. Hoe kom je bijvoorbeeld uit de schulden? Of hoe ga je om met een moeilijk opvoedbaar kind? Jij geeft je cliënten de begeleiding die ze nodig hebben. Stap voor stap help jij ze weer op weg zodat ze zo snel mogelijk zelfstandig verder kunnen.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris thuisbegeleider

Welke opleiding?

Om thuisbegeleider te worden, volg je de MBO-opleiding niveau 4 Thuisbegeleider. Ook zijn er functies waarvoor HBO Social Work of HBO-V wordt gevraagd.

 

 

Je loopbaan

Als thuisbegeleider ben je nooit uitgeleerd. Je leest veel vakliteratuur en praat hier over met je collega’s. Daarnaast volg je bijscholing en heb je vaak discussies met je collega’s, externe hulpverleners en anderen over de invulling van het beroep. Afhankelijk van je ervaring en vooropleiding zijn er mogelijkheden om door te groeien naar beroepen in sociaal werk en jeugdwerk.


Is er werk?
Het beroep thuisbegeleider is ontstaan door veranderingen in de zorg en hervorming van de jeugdzorg. Als thuisbegeleider doe jij je best om mensen en gezinnen uit de zware zorgtrajecten te houden. Dit bespaart de maatschappij veel geld. Er is momenteel voldoende vraag naar thuisbegeleiders. Je hebt dus genoeg kans op een baan!


Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

De naam zegt het al… Als thuisbegeleider werk je bij de mensen thuis. Het kan zijn dat je per dag een aantal uren werkt of dat je hele dagdelen werkt. Je maakt afspraken met je cliënten en komt langs wanneer dat nodig is. Tijdens je werk draai je vaak een tijd mee in het huishouden van een cliënt. Dit kan voor een aantal weken zijn maar ook voor een halfjaar.

 

Mogelijke instellingen

  • Jeugdzorg
  • Thuiszorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris thuisbegeleider

Wat verdient een thuisbegeleider? Als je net begint met werken als thuisbegeleider kun je rekenen op een brutosalaris van minimaal € 1.940,- per maand. Dit kan oplopen tot ruim € 2.875,- per maand. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag. Deze salarisindicatie geldt bij een 36-urige werkweek en is afhankelijk van je leeftijd en ervaring.

 

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2110 - €3251,44 per maand