Verlofbegeleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verlofbegeleider

Als verlofbegeleider begeleid je cliënten tijdens hun verlof. Je cliënten hebben een strafbaar feit gepleegd en krijgen in een Forensisch Psychiatrisch Centrum of een justitiële jeugdinrichting een behandeling. Door deze behandeling kunnen ze op enig moment terugkeren in de maatschappij. Tijdens het verlof begeleid je je cliënten bij een bezoekje aan familie of bij het boodschappen doen.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris verlofbegeleider

Welke opleiding?

Je kunt verlofbegeleider worden als je al ervaring in de geestelijke gezondheidszorg of jeugdzorg hebt opgedaan. Je volgt een cursus om verlofbegeleiding te mogen uitvoeren, bijvoorbeeld via de methodiek SUST (Samen Uit! Samen Thuis). Deze methodiek is speciaal gericht op veilige verlofbegeleiding.
 

Om in de GGZ of jeugdzorg te gaan werken, zijn sociaal-agogische opleidingen geschikt, zoals:

 

 

Je loopbaan

Wanneer je aan de slag gaat als verlofbegeleider ben je al werkzaam in de jeugdzorg of GGZ, bijvoorbeeld als GGZ-agoog. Je kunt bijblijven in je vakgebied door cursussen te volgen.


Is er werk?
In de geestelijke gezondheidszorg is de komende jaren veel behoefte aan medewerkers. Steeds meer mensen doen namelijk een beroep op de geestelijke gezondheidszorg. Door aanscherping van het verlofbeleid is er ook behoefte aan goed geschoolde verlofbegeleiders in zowel GGZ als jeugdzorg.


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als verlofbegeleider werk je in een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC, voorheen tbs-kliniek) of een justitiële jeugdinrichting.

 

Mogelijke instellingen

  • Geestelijke gezondheidszorg
  • Jeugdzorg

 

Bekijk hier alle werkvelden.

 

Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris verlofbegeleider

Wat verdient een verlofbegeleider? Wanneer je als verlofbegeleider aan de slag gaat, heb je vaak al een andere functie in de jeugdzorg of GGZ. Bijvoorbeeld als GGZ-agoog. Als startend verlofbegeleider heb je een beginnend salaris van €2.870,- per maand. Dat kan oplopen tot ongeveer €4.263,-. 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

€2870 - 4263 per maand