Verpleegkundig centralist - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Verpleegkundig Centralist

Jij bent als verpleegkundig centralist het aanspreekpunt voor mensen die telefonisch een medisch noodgeval melden.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris verpleegkundig centralist

Welke opleiding?

Verpleegkundig centralist op de meldkamer ambulancezorg kun je worden met de volgende opleiding:

 

 

Je loopbaan

Als verpleegkundig centralist werk je meestal in loondienst. Voordat je verpleegkundig centralist wordt, ben je werkzaam als verpleegkundige op MBO- of HBO-niveau. Meestal heb je je zelfs al gespecialiseerd, bijvoorbeeld in de intensive care. Het diploma Verpleegkundig Centralist is zodoende vaak een derde stap binnen je loopbaan.

 

Tijdens de verplichte nascholingen leer je meer over de ontwikkelingen in je vakgebied. Daarnaast zijn er nog andere, niet-verplichte, cursussen die je als verpleegkundige kunt gaan volgen. Bijvoorbeeld cursussen die betrekking hebben op werkbegeleiding of leidinggeven. Je kunt er ook voor kiezen om je te laten bijscholen in andere disciplines, zoals kinderverpleegkunde. Door middel van bijscholing kun je ook regionaal opleidingscoördinator of leidinggevende binnen of buiten de ambulancesector worden.


Is er werk?
Jazeker. Er zijn minstens 5.600 mensen werkzaam in de ambulancezorg, waarvan een groot aantal tot het rijdend personeel en de meldkamer gerekend kunnen worden. Maar er is altijd vraag naar meer verpleegkundig centralisten! (UWV, 2019)


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

  • Als verpleegkundig centralist ben je in dienst van een RAV, een Regionale Ambulance Voorziening. Nederland wordt verdeeld in 25 RAV-regio's, die gelijk zijn aan de regio's van de politie en de brandweer.

 

Je werkt op de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) die 24 uur per dag hulp biedt. Via het noodnummer 112 komen de bellers bij jou terecht.

 

Mogelijke instellingen

  • Regionale Ambulance Voorziening (GGD)

 

Bekijk hier alle werkvelden.


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.

 

 

  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier

 

  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

Salaris verpleegkundig centralist

Wat verdient een verpleegkundig centralist? Je salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, tussen de € 2.405,- en € 3.560,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

 

Toeslagen als onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding komen hier nog bovenop. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering van 8 procent. Er is een aparte cao voor de ambulancezorg waarin dit soort vergoedingen geregeld zijn.

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

2245 - €3690 per maand