Vertrouwenspersoon jeugdzorg - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Vertrouwenspersoon jeugdzorg

Luisteren, meedenken en zoeken naar oplossingen, dat zijn eigenschappen die goed passen bij het beroep vertrouwenspersoon in de jeugdzorg. Als vertrouwenspersoon luister je naar verhalen van cliënten. Vaak willen zij hun ervaring met jeugdzorg vertellen. Maar het kan ook zijn dat zij een klacht of bezwaar hebben. Jij helpt hen om deze klacht goed te formuleren en in te dienen.

Delen
jeugdzorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris vertrouwenspersoon jeugdzorg

Welke opleiding?

Om vertrouwenspersoon in de jeugdzorg te worden volg je de opleiding:

Je loopbaan

Je kunt zeker doorgroeien in het beroep vertrouwenspersoon. Door bijscholing en cursussen kun je meer leren over je vakgebied. Je verdiept je bijvoorbeeld in je huidige functie. Of je verlegt je interesse naar een andere functie, zoals het beroep ambulant hulpverlener jeugdzorg. Heb je leidinggevende ambities? Krik je kennis op naar teamleider. 


Beroepen voor later


Is er werk?
Op dit moment is het aantal banen in de jeugdzorg stabiel. Dit betekent dat je een redelijke kans hebt om aan een baan te komen (AZWinfo).


Werken aan je eigen loopbaan
Ben je op zoek naar een baan of een nieuwe functie en kun je daarbij hulp gebruiken? Bijvoorbeeld bij het oppimpen van je cv, het ontdekken van je talenten en het vinden van een beroep dat bij jou past? Ga dan naar: www.sociaalwerk-werkt.nl/ontwikkelen-voor-je-toekomst/profileer-jezelf


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Waar werk je?

Als vertrouwenspersoon jeugdzorg werk je bij het landelijke Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AKJ). Dit is een onafhankelijke organisatie waar cliënten, jong en oud, terecht kunnen met een probleem of klacht over jeugdzorg. Mensen kunnen telefonisch, via de website of per e-mail met jou in contact komen. Vaak kun je op deze manier al veel dingen oplossen. Ook kunnen cliënten een afspraak met jou maken in de regio waar jij werkt. 


Mogelijke instellingen

  • Jeugdzorg


Bekijk hier alle werkvelden


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.
 

  • Kijk op deze site bij werk vinden.
     
  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier
     
  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

 

Salaris vertrouwenspersoon jeugdzorg

Wat verdient een vertrouwenspersoon jeugdzorg? Als je bent afgestudeerd, krijg je als vertrouwenspersoon een startsalaris van ongeveer € 2.600,-. Jouw salaris kan oplopen tot € 3.840,-. Naast je salaris heb je recht op een eindejaarsuitkering en 8 procent vakantiegeld.
 

 

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

2600 - €3840 per maand