Ziekenhuisarts - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Ziekenhuisarts

Als ziekenhuisarts ben je een generalist die breed inzetbaar is. Je hebt algemene taken, waarbij je zowel zorg levert als coördineert. Door het vervullen van jouw taken, borg je de kwaliteit, continuïteit en veiligheid van basis medische zorg.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris ziekenhuisarts

Welke opleiding?

Om ziekenhuisarts te worden start je met de zesjarige universitaire opleiding:
 

Daarna specialiseer je je met de vervolgopleiding tot ziekenhuisarts. Je solliciteert op een opleidingsplaats in een erkend opleidingsziekenhuis. In totaal ben je negen jaar aan het studeren.

Je loopbaan

Als arts moet je je elk jaar laten bijscholen. Hiervoor volg je cursussen en congressen.

Als ziekenhuisarts zit je zo goed als aan de top van je carrière. Je hebt lang gestudeerd om deze functie te krijgen. Wel kun je de stap zetten om een andere vervolgopleiding te doen. Denk bijvoorbeeld aan specialist ouderengeneeskunde of spoedeisende-hulp-arts (SEH-arts). Er zijn nog enkele andere mogelijkheden om je loopbaan een andere draai te geven. Je kunt bijvoorbeeld een management- of bestuursfunctie gaan vervullen. 


Is er werk? 
Er is dringende behoefte aan ziekenhuisartsen. Heb je een opleidingsplaats kunnen krijgen? Dan kun je als je afgestudeerd bent direct aan de slag!


Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk 
Wil je weten welke loopbaanmogelijkheden er voor jou zijn in de sector zorg, welzijn en sport? Vraag dan een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Waar werk je?

Als ziekenhuisarts vervul je een belangrijke rol in het ziekenhuis. Dit doe je op verschillende afdelingen. De afdeling Heelkunde is hier een voorbeeld van. Je hebt een functie als afgestudeerd medisch specialist. Door je brede kijk op het ziekenhuis kun je ook doorgroeien tot manager of bestuurder. 


Mogelijke instellingen

  • Ziekenhuizen


Bekijk hier alle werkvelden


Werk vinden
Vind vacatures bij en informatie over instellingen in heel Nederland.
 

  • Kijk op deze site bij werk vinden.
     
  • Voor vacatures in zorg en welzijn klik hier
     
  • Werk vinden op werk.nl
    Op werk.nl staan vacatures van dit beroep. Dit is de site van UWV. Passende vacatures kunnen daar onder een andere beroepsnaam staan. Bekijk ze op werk.nl!

 

Salaris ziekenhuisarts

Als beginnend ziekenhuisarts ontvang je een bruto maandsalaris van ongeveer € 4.410,- bij een volledige werkweek. Dit kan oplopen tot ruim € 6.640,-. Dit is exclusief 8,33 % vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. 


Hoe hoog je salaris precies is, hangt af van de functie die je vervult, je leeftijd en ervaring. Nacht- en weekenddiensten horen bij je werk: daarvoor ontvang je een onregelmatigheidstoeslag.

Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

 

Specificaties:

KANS OP WERK

Hoog

SALARIS

4410 - €6640 per maand