Zorgambulancebegeleider - Carrière | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle beroepen

Beroep

Zorgambulancebegeleider

Je verzorgt dit vervoer samen met een andere zorgambulancebegeleider in de speciaal daarvoor ingerichte zorgambulance. De ene keer zorg je voor begeleiding van de patiënt tijdens de rit en de andere keer bestuur je zelf de zorgambulance. Jij zorgt ervoor dat de rit voor de patiënt zo comfortabel mogelijk is!

Delen
ggd
Choose
Your
Future
Welke opleiding?
Je loopbaan
Waar werk je?
Salaris zorgambulancebegeleider

Welke opleiding?

Om Zorgambulancebegeleider te worden, volg je een opleiding via een regionale ambulancedienst (RAV). Om aan deze opleiding te kunnen starten, heb je minimaal de volgende vooropleiding nodig:
 

Verder heb je een rijbewijs B nodig en enkele jaren werkervaring in de (thuis)zorg.

Je kunt de opleiding tot zorgambulancebegeleider volgen als je werkzaam bent bij een Regionale Ambulancevoorziening (RAV). Tijdens de opleiding leer je hoe je een zorgambulance moet besturen en hoe je de rit voor de patiënt zo comfortabel mogelijk kunt maken. De opleiding duurt ongeveer 3 tot 6 weken.

Je houdt je kennis op peil door regelmatig (verplichte) bijscholingscursussen te volgen. 

Bekijk de website van Landelijke Meldkamerorganisatie voor alle ambulancevoorzieningen per regio.

Je loopbaan

Je werkt in loondienst bij een Regionale Ambulance Voorziening (RAV). Je houdt je kennis op peil door regelmatig (verplichte) bijscholingscursussen te volgen. Welke cursussen dit zijn, verschilt per Regionale Ambulance Voorziening. 

In dit beroep zijn er verschillende mogelijkheden om hogerop te komen, bijvoorbeeld in functies als werk-/praktijkbegeleider, opleidingscoördinator of leidinggevende.


Is er werk?
Er is regelmatig vraag naar zorgambulancebegeleiders. Niet alle RAV's in Nederland hebben zorgambulancebegeleiders in dienst. Kijk voor meer informatie op wwww.werkenindeambulancezorg.nl.

Waar werk je?

Als zorgambulancebegeleider ben je in dienst van een RAV, een Regionale Ambulance Voorziening. Nederland is verdeeld in 25 RAV-regio's, die gelijk zijn aan de regio's van de politie en brandweer. Niet alle RAV-regio's hebben zorgambulancebegeleiders in dienst.  


Mogelijke instellingen

  • Regionale Ambulance Voorzieningen (GGD)


Bekijk hier alle werkvelden

Salaris zorgambulancebegeleider

Wat verdient een zorgambulancebegeleider? Je startsalaris bedraagt, afhankelijk van je opleiding en je werkervaring, minimaal € 1.740,- bruto per maand. Na een aantal jaar ervaring en het behalen van vervolgdiploma’s kun je doorgroeien tot maximaal € 2.635,- bruto per maand. Deze indicaties gelden bij een fulltime dienstverband.Toeslagen als onregelmatigheidstoeslag en reiskostenvergoeding komen hier nog bovenop. Er is een aparte cao voor de ambulancezorg waarin dit soort vergoedingen geregeld zijn.


Dit zijn salarisindicaties voor 2020.

Specificaties:

KANS OP WERK

Gemiddeld

SALARIS

1740 - €2635 per maand