Documentaire Zorg en Welzijn van Zorgnet Limburg | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Documentaire Zorg en Welzijn van Zorgnet Limburg

Om de mooie en positieve kanten van de zorgsector uit te lichten, maakte Zorgnet Limburg een driedelige documentaire met verhalen uit de praktijk. Het eerste deel is nu te bekijken!

2021 M01 14, Thu

Échte verhalen van échte mensen

Om de beeldvorming positiever te kleuren maakte Zorgnet Limburg een driedelige documentaireserie. Échte mensen met échte verhalen uit de praktijk. Op vrijdag 27 november ging de eerste documentaire in première op L1, en in het voorjaar van 2021 gaan de volgende twee delen in première! 

Zorgnet Limburg wil met de driedelige documentaire laten zien hoe mooi de zorg kan zijn, en hoeveel betekenis het leven kan krijgen door er voor een ander te zijn. Het eerste deel van de documentaire is hieronder te zien, of op de website van Zorgnet Limburg. De documentaire vertelt het verhaal over Bart en Judith, die elkaar dagelijks zien. 

 

Twintig jaar geleden werd de ziekte van Devic vastgesteld bij Bart Jansen. Dat is een zeldzame vorm van MS, gepaard met ontstekingen in het centrale zenuwstelsel. Dit betekent dat Bart volledig afhankelijk is van de zorg van anderen. Naast zijn zus en moeder, komt Judith elke dag langs om hem te helpen met dagelijkse taken. Denk dan aan aankleden, eten of wassen. 

 

Judith is een HBO studente die altijd al een passie heeft gehad voor de zorg. Haar moeder heeft ook altijd in de zorg gewerkt, daar is de liefde voor het helpen van anderen begonnen. Ze vindt het fijn dat ze Bart kan helpen met een zo normaal mogelijk leven leiden. Ondertussen volgt ze een versneld traject, en heeft ze bijna haar opleiding afgerond. Bekijk hier meer over de opleiding van Judith! 

Documentaire Zorg en Welzijn van Zorgnet Limburg

Video bekijken

We zullen je op deze pagina op de hoogte houden van de volgende documentaires, die in het voorjaar worden gepubliceerd!