Het vinden van mijn passie: Een reis naar het worden van een Podotherapeut | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Het vinden van mijn passie: Een reis naar het worden van een Podotherapeut

Op de uitdagende reis van het kiezen van een carrièrepad en het ontdekken van mijn ware passie als podotherapeut, nodig ik je uit om mee te gaan in deze leuke blog.

 

Je vervolgopleiding kiezen is niet gemakkelijk. Wat vind ik leuk? Wat kan ik goed? Wat zijn de vaardigheden die je moet kunnen? Dit zijn allemaal vragen die langskomen bij het kiezen van een vervolgopleiding. Zo was de opleiding HBO Podotherapie ook niet mijn eerste keus. Ik vertel je graag meer over mijzelf en dit leuke beroep waar ik nu volop in sta. 

 

Mijn naam is Mehrell de Boer en ik ben al bijna 5 jaar podotherapeut. Als podotherapeut heb je als doel om mensen lekker te kunnen laten lopen en bewegen. Maar zo ben ik niet begonnen. Op mijn 17de ging ik eerst pedagogiek studeren na de HAVO. Dit sprak mij wel aan, want ach ik vond het tv-programma ‘EHBO bij opvoeden’ leuk. De nieuwe Jo Frost, ja dat sprak mij wel aan. Uiteindelijk bleek het in de praktijk toch wel anders te zijn. Mijn opleiding tot pedagoog heb ik wel afgemaakt, maar dit bleek toch niet de baan voor mij. Ik merkte dat ik het lastig vond om door ouders serieus genomen te worden op mijn jonge leeftijd en ik vond het moeilijk om op groepen te staan. Toch heb ik nog 3 jaar gewerkt als pedagoog, maar zo kwam ik erachter dat dit toch niet de baan voor mij was. 

 

Mijn ouders zijn allebei ook podotherapeut. Mijn moeder is één van de eerste podotherapeuten van Nederland en mijn vader heeft zich omgeschoold tot podotherapeut op zijn 43ste, nadat hij 25 jaar op de intensive care in het ziekenhuis had gewerkt. In 2008 zijn mijn ouders een eigen podotherapiepraktijk gestart. Naar mate de praktijk van mijn ouders groeide, groeide ook hun vraag naar hulp bij de administratie. Toen ben ik dit voor hen gaan doen samen met mijn oudere zus. Eigenlijk kwam ik er toen pas achter wat het betekent om podotherapeut te zijn. Zo kwam ik erachter dat je echt iets kan betekenen voor mensen. 

 

In 2014 besloot mijn jongere broer podotherapie te gaan studeren. Zelf had ik altijd gedacht dat ik dit niet zou kunnen, omdat ik dyscalculie heb. Wiskunde en biomechanica (dit is de wetenschap die de bewegingen van de gewrichten, spieren en ledematen van mens en dier bestudeer) waren de uitdaging voor mij. Maar hey, wie niet waagt die niet wint! Dus een jaar later heb ik mij in 2015 ook ingeschreven. Met goede bijlessen ben ik zo toch Cum Laude geslaagd! 

 

Uiteindelijk ben ik gaan door studeren tot sport- en kinderpodotherapeut. Op dit moment volg ik de opleiding tot diabetespodotherapeut. Heb ik zo je interesse kunnen wekken? Lees dan zeker ook mijn andere blogs!