Hoe maak je een budget als student | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle verhalen & ervaringen

Hoe maak je een budget als student

In deze blog geven we stappen over hoe je het best een budget kan maken als student!

 

Een budget maken 

Of je nu op de middelbare school, hoger onderwijs zit of de werkplek betreedt, het is een essentiële vaardigheid om te leren hoe je een budget maakt en beheert. Dit zal je helpen om eventuele studieschulden die je hebt te beheren, collegegeld te betalen en het verschil te maken tussen dingen die je nodig hebt en dingen die je alleen wilt. Als je net aan dit avontuur begint, kan een budget intimiderend en verwarrend lijken. Maar maak je geen zorgen - het beheren van je geld kan eenvoudig zijn als je deze tips en trucs volgt. Je leert in een mum van tijd hoe je je uitgaven kunt bijhouden, je uitgaven kunt beheren en geld kunt besparen. 

 

Het maken van een budget kan een ontmoedigende taak lijken en weten waar te beginnen kan moeilijk zijn. Volg deze eenvoudige stappen om een ​​budget te maken en je geld te besparen!

 

Stap 1: Bepaal je inkomen

Je inkomen is hoeveel geld je verdient. Dit kan komen van parttime werken, studiefinanciering en ouderbijdragen en meer. Kortom, elke keer dat je geld krijgt, kan dit als inkomen worden beschouwd. Begin met het maken van een lijst van hoeveel geld je elke maand zal verdienen. Onderscheid welk inkomen consequent en betrouwbaar is, zoals je salaris, versus eenmalige betalingen. Dit zal je helpen te weten hoeveel geld je elke maand zeker zult hebben en hoeveel je ook af en toe kunt verdienen.

 

Stap 2: Houd je uitgaven bij

Elke maand je geld bijhouden, is niet iets dat je uit het hoofd kunt doen. Je moet je aankopen bijhouden om dit proces te vereenvoudigen. Enkele veel voorkomende manieren waarop mensen hun uitgaven bijhouden, zijn met Excel, Word of Google Documenten. Er zijn ook apps die je helpen om je budget bij te houden. Gebruik de methode die het beste voor je werkt, zelfs als het je notities-app op je telefoon is. Noteer elke keer wanneer je je geld uitgeeft, hoeveel je hebt uitgegeven en waar.

 

Stap 3: Maak onderscheid tussen je "wensen" en "behoeften"

Zodra je begint met het bijhouden van je uitgaven, heb je aan het einde van elke maand een beter idee van waar je je geld aan uitgeeft. Met behulp van deze informatie kan je bepalen welke aankopen noodzakelijk zijn en welke meer een 'behoefte' zijn. Sommige noodzakelijke uitgaven kunnen dingen zijn zoals huur,, een telefoonrekening, boodschappen, afbetalingen van leningen en meer. Terwijl een gewenste aankoop zoiets is als Thuisbezorgd bestellen, nieuwe kleding, of naar een bar gaan met vrienden. Deze "wensen" zijn waar je indien nodig op uitgaven zult bezuinigen.