Mijn werkervaring in de jeugdzorg | YouChooz
Alle verhalen & ervaringen

Mijn werkervaring in de jeugdzorg

Shanti is Ambulant Jeugdhulpverlener en vertelt graag wat meer over haar loopbaan.

Jeugdzorg

2020 M04 29, Wed

Shanti Bishesar is Ambulant Jeugdhulpverlener. Als ambulant jeugdhulpverlener, ook kortweg 'jeugdzorgwerker' genoemd, help je jongeren met problemen. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen zijn met hun ouders, of met school. Je zoekt samen naar oplossingen, begeleidt ze door het proces en geeft ze advies. Wil jij na het lezen van deze blog meer weten over dit beroep, klik dan hier!

 

Beste (aankomende) hulpverleningshelden,

Graag stel ik mijzelf aan jullie voor!

“”Ik hoop oprecht dat ik ieder die dit leest kan voorzien van verhalen uit het werkveld!“”

Mijn naam is Shanti en ik werk al een aantal jaar in verschillende takken van de hulpverlening. Momenteel ben ik aan het afstuderen als maatschappelijk werker met als specialisme ‘jeugd- en gezin’. De naam van de opleiding is inmiddels iets veranderd (het is nu HBO Social Work), maar het werkveld is nog altijd even interessant. Hiervoor heb ik een MBO 4 opleiding afgerond, als medewerker maatschappelijke zorg – persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.

Sinds juni 2019 werk ik als ambulant jeugdhulpverlener voor de organisatie ‘’Ambulante Jeugdhulp‘’. Dit doe ik naast mijn afstuderen, waarbij ik gemiddeld 24-uur per week stage loop bij Spirit Amsterdam, op de orthopsychiatrische woongroep in de functie van pedagogisch medewerker A.

Sinds 2012 ben ik al bekend met Youchooz en heb mijzelf ingezet als voorlichter. Ik hoop dan ook oprecht dat ik ieder die dit leest kan voorzien van verhalen uit het werkveld! Het werkveld dat nooit verveelt en waar levenslang leren een onderdeel van het werk is."