Werken als tandartsassistente | YouChooz
Alle verhalen & ervaringen

Werken als tandartsassistente

In deze blog verteld Fleur hoe en waarom zij heeft gekozen om een tandartsassistente te worden. Benieuwd naar deze ervaring? Lees verder!

 

Mijn naam is Fleur van der Does, ik ben 20 jaar oud, kom uit Rotterdam en mijn hobby’s zijn aikido, waterpolo, zwemmen en creatief bezig zijn met design van Medsocks, een sokken merk met een medisch thema die goede doelen steunt. In het weekend ben ik met veel plezier werkzaam in de horeca, maar ben vooral bezig als tandartsassistente.

 

 

Tandartassistente opleiding

Mijn oom een tante zijn tandartsen in Delfgauw en zij hebben mij geïnspireerd om de opleiding tot tandartsassistente te gaan volgen. Voor mij zijn tanden erg belangrijk, het is je persoonlijke visitekaartje. Bovendien hou ik ervan om op een unieke manier bij te kunnen dragen aan de gezonheid van iemands gebit en hierdoor mede hun zelfbeeld. Ik heb gekozen voor een versnelde opleiding bij Capabel onderwijsgroep omdat ik snel aan de slag wilde als tandartsassistent. 

 

Ambities

Ik ben leergierig, social en haal veel voldoening uit praktisch bezig zijn en werken in teamverband. Zo is het voor mij een logische vervolgstap om op de opleiding tot preventia assistente te gaan volgen. Ook zou ik het fantastisch vinden om in de toekomst mondhygiënist te worden. Verder werk ik graag in de avonturen bij Medsocks waar ik o.a. verantwoordelijk ben voor de posts en win-acties. 

 

Dagindeling 

Iedere dag zorg ik dat ik ruim van te voren aanwezig ben op de praktijk zodat ik mij voldoende kan voorbereiden. Wij beginnen als team met het bespreken van de taakverdeling. Goede communicatie is essentieel. Van 8:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00 assisteer ik aan de stoel of voer ik taken uit aan de front desk. Daarna ruimen we gezamenlijk op zodat alles op en top is voor de volgende dag. Om 17:00 loopt de dag ten einde. Het meeste voldoening haal ik uit de contacten met patiëten. Ze zijn ook vaan heel blij en je dankbaar na een behandeling, de kinderen zijn ook super. Mijn motto is: mondzorg hoort bij je gezondheid! Preventief het gebit goed onderhouden geef ik dan ook graag als advies.

 

Meer weten over het beroep tandartsassistente? Lees hier meer over dit beroep!