Advanced Nursing Practice - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Advanced Nursing Practice

Tijdens de masteropleiding Advanced Nursing Practice leer je over hoe je kunt innoveren binnen een zorgorganisatie. Met deze mastergraad op zak heb je de bevoegdheid om zelfstandig beslissingen te nemen als het gaat om het indiceren en zelfstandig uitvoeren van complexe medische handelingen. Binnen de GGZ kun je zelfs binnen de eerste en tweede lijn als hoofdbehandelaar worden aangesteld. Bovendien combineer je patiëntenzorg met taken in de kwaliteitszorg, zoals deskundigheidsbevordering, innovatie en onderzoek.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van de master Advanced Nursing Practice mag je de titel Professional master in Advanced Nursing Practice voeren. Je wordt opgeleid tot verpleegkundig specialist, wat inhoudt dat je ook specifieke medische handelingen mag verrichten. Je kunt daardoor taken van artsen overnemen.

 

Met de opleiding verwerf je tevens de onderwijsgraad Master of Science (MSc).

 

Vervolgens kun je je ontwikkelen in verschillende verpleegkundige specialismen:

 

  • acute zorg bij somatische aandoeningen
  • chronische zorg bij somatische aandoeningen
  • intensieve zorg bij somatische aandoeningen
  • preventieve zorg bij somatische aandoeningen
  • geestelijke gezondheidszorg.

 

Kies je voor de GGZ, dan kun je ook de opleiding Verpleegkundig Specialist GGZ volgen. Deze duurt 3 jaar. Na het behalen van je diploma ben je Verpleegkundig Specialist Geestelijke Gezondheidszorg. In deze opleiding is de 2-jarige Master Advanced Nursing Practice opgenomen.

 

Het belangrijkste in je werk is dat je zelfstandig bijdraagt aan het verlenen van zo goed mogelijke zorg, op wetenschappelijk verantwoorde wijze.

 

Sinds 2017 kun je je als verpleegkundig specialist laten registreren volgens de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Met de registratie toon je aan dat je voldoet aan bepaalde beroepseisen. Hiermee is jouw deskundigheid als professional voor iedereen herkenbaar.

 

Lees meer over het beroep:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren?
Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Vervolgopleidingen

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel master. Op dit academische niveau kun je je verder specialiseren in preventieve zorg, acute zorg, intensieve zorg, chronische zorg bij somatische aandoeningen of geestelijke gezondheidszorg.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk

Heb je nog meer vragen? Je kunt een gratis loopbaangesprek aanvragen via www.sterkinjewerk.nl. Dit is zowel voor mensen die nog niet in de branche werken, als voor mensen die al wel een baan hebben, maar stappen in hun loopbaan overwegen. 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Master

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Duaal

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M02 16