Opleiding
Het collegegeld voor de deeltijdopleiding en van de duale variant kunnen hogescholen zelf vaststellen. Neem hiervoor contact op met de onderwijsinstelling.
De kosten van je studie bestaan naast het collegegeld ook uit andere studiekosten (voor bijvoorbeeld excursies, boeken en ander onderwijsmateriaal).
Als je al een bachelordiploma in de zorg of in het onderwijs hebt behaald, dan betaal je voor je tweede bacheloropleiding het instellingscollegegeld. Was je eerste studie echter uit een ander domein, dan betaal je geen extra collegegeld, maar het wettelijk collegegeld. Informeer hiervoor bij de onderwijsinstelling.
Het is mogelijk dat je werkgever de opleidingskosten betaalt. Omdat je werkt als verpleegkundig specialist in opleiding, ontvang je een salaris.
Volg je de opleiding Verpleegkundig Specialist GGZ, dan zijn er geen kosten verbonden aan de opleiding. Gedurende de opleiding krijg je een contract als verpleegkundig specialist in opleiding.
Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.
Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!
Specificaties:
NIVEAU
Havo
, Post Hbo
OPLEIDINGSVORM
Duaal
VOOROPLEIDING
Verpleegkunde HBO
INSCHRIJFDATUM
Laatst bijgewerkt:
2024 M10 21