Allround Laborant - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Allround Laborant

Je doet tijdens deze studie onder meer kennis op over hoe je stoffen en materialen test. Bijvoorbeeld om de kwaliteit van melk te controleren.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na de opleiding Allround Laborant kun je gaan werken als laboratoriummedewerker in laboratoria, bijvoorbeeld in de voedingsmiddelenindustrie, de chemische industrie, de farmaceutische industrie of in milieulaboratoria. Je onderzoekt bijvoorbeeld stoffen die worden gebruikt in geneesmiddelen of je controleert de kwaliteit van voedsel.

 

Je kunt als laboratoriummedewerker ook werken bij een bloedbank of polikliniek. Dan ondersteun je de analist bij zijn werkzaamheden. Je helpt mee bij onderzoek naar menselijke cellen en weefsels zoals bloed, urine, spierweefsel, maagsappen of ruggenmergvocht, en de stoffen en ziektekiemen die zich daarin bevinden.

 

Een beschrijving van het beroep laborant staat (nog) niet op YouChooz. Je kunt ook doorstromen naar een opleiding op niveau 4. Na afronding van deze opleiding word je medisch analist. Lees meer over het verwante beroep: 

 

 

Kans op werk per regio
Benieuwd naar de kans op een baan? Zoek op je MBO-opleiding en ontdek het per regio op kansopwerk.nl.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je na de MBO-opleiding Allround Laborant nog verder wilt studeren, kun je doorstromen naar een van de Analisten-opleidingen op niveau 4. Denk aan:

 

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 3

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

DUUR

2 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16