Kosten | YouChooz
Alle opleidingen

Opleiding

Apothekersassistent

De opleiding Apothekersassistent op MBO-niveau 4 leert je medicijnen afleveren, het gebruik controleren en voorlichting over medicijnen geven.

Delen
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Kosten 2019/2020
Voor de beroepsbegeleidende leerweg van MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 is het cursusgeld wettelijk vastgesteld op € 582,- per leerjaar. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.

 

Het lesgeld voor de beroepsopleidende leerweg is €1.168,-. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.

 

Daarnaast heeft iedere opleiding nog een eigen kostenplaatje. Zo komen er kosten bij voor boeken, ander onderwijsmateriaal en eventuele excursies.

 

Vergoeding
Als je de opleiding via de beroepsopleidende leerweg volgt en 18 jaar of ouder bent, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Alle BOL-studenten hebben recht op een studentenreisproduct, de OV-kaart.

 

Ga jij de opleiding via de beroepsbegeleidende leerweg volgen? Je hebt in dat geval geen recht op studiefinanciering, maar kunt wel een leerlingsalaris van je werkgever ontvangen. Het is zelfs mogelijk dat je leerbedrijf de kosten van je opleiding betaalt!

 

Lees meer over studiefinanciering. Je vindt ook informatie op de site van DUO: www.duo.nl.

 

Een andere opleiding?
Je kunt deze opleiding ook volgen via een particulier opleidingsinstituut. Als je voor zo'n onderwijsinstelling kiest, heb je geen recht op Studiefinanciering.

 

De kosten van deze opleidingen zijn verschillend: voor meer informatie kun je daarom het beste contact opnemen met de onderwijsinstelling.

 

Zie ook:
Waar aanmelden

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

MBO

, MBO Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, BBL

, BOL

DUUR

3 jaar

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 7

OPLEIDINGSINSTITUUT

Albeda College

Alfa College

Aventus

Curio

Da Vinci College

Alles tonen

Laatst bijgewerkt:

2020 M09 28

Vraag choozguides?