Biomedische Technologie - Kosten | YouChooz
Alle opleidingen

Opleiding

Biomedische Technologie

De opleiding BMT leidt je op tot biomedisch technoloog of biomedisch ingenieur. Je ontwikkelt en ontwerpt bijvoorbeeld protheses, een kunsthart of een revalidatierobot. De gezondheidszorg is voorgoed veranderd door biomedische ontwikkelingen als de pacemaker of de MRI-scan en jij verdiept je erin hoe je de zorg nog verder kunt veranderen.

Delen
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Kosten 2019/2020
Voor de beroepsopleidende leerweg van MBO-opleidingen op niveau 3 en 4 is het lesgeld wettelijk vastgesteld op € 1.155,- per jaar. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.
 

Daarnaast heeft iedere opleiding nog een eigen kostenplaatje. Zo komen er kosten bij voor boeken, eventuele excursies en ander onderwijsmateriaal.Vergoeding
Als je de opleiding via de beroepsopleidende leerweg volgt en 18 jaar of ouder bent, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Alle BOL-studenten ontvangen een studentenreisproduct, de OV-kaart. Lees meer over studiefinanciering. Je vindt ook informatie op de site van DUO: www.duo.nl.Een andere opleiding?
Als je deze opleiding niet via de beroepsopleidende leerweg wilt volgen, kun je ook bij een particulier opleidingsinstituut terecht.
Als je voor één van deze opleidingen kiest, heb je geen recht op studiefinanciering. De kosten van deze opleidingen zijn verschillend: voor meer informatie kun je daarom het beste contact opnemen met het opleidingsinstituut.

 

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het MBO is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

DUUR

3 jaar

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

OPLEIDINGSINSTITUUT

Universiteit Twente

Laatst bijgewerkt:

2021 M08 20