Chemisch-Fysisch Analist - Kosten | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Chemisch-Fysisch Analist

Tijdens de opleiding Chemisch-Fysisch Analist (niveau 4) leer je onder andere verzorgingsproducten, wasmiddel, medicijnen, chemicaliën en voedingsmiddelen te onderzoeken, controleren en analyseren.

Delen
Zorg
Choose
Your
Future
Kosten
Levenlanglerenkrediet

Kosten

Kosten 2019/2020
Voor de beroepsopleidende leerweg van mbo-opleidingen op niveau 3 en 4 is het lesgeld wettelijk vastgesteld op € 1.155,- per jaar. Dit hoef je alleen te betalen als je bij de start van het cursusjaar 18 jaar of ouder bent. Dus ben je jonger, dan betaal je niets.


Daarnaast heeft iedere opleiding nog een eigen kostenplaatje. Zo komen er kosten bij voor boeken, eventuele excursies en ander onderwijsmateriaal.Vergoeding 
Als je de opleiding via de beroepsopleidende leerweg volgt en 18 jaar of ouder bent, kun je in aanmerking komen voor studiefinanciering. Alle BOL-studenten ontvangen een studentenreisproduct, de OV-kaart. Lees meer over studiefinanciering. Je vindt ook informatie op de site van DUO: www.duo.nl.Een andere opleiding?
Als je deze opleiding niet via de beroepsopleidende leerweg wilt volgen, kun je ook bij een particulier opleidingsinstituut terecht.
Als je voor één van deze opleidingen kiest, heb je geen recht op studiefinanciering. De kosten van deze opleidingen zijn verschillend: voor meer informatie kun je daarom het beste contact opnemen met het opleidingsinstituut.

Levenlanglerenkrediet

Wist jij dat iedereen tot 55 jaar tegen gunstige voorwaarden geld kan lenen bij de overheid om studiekosten te betalen? Deze studiefinanciering heet Levenlanglerenkrediet. Het geldt ook voor mensen die een deeltijdopleiding volgen of een tweede bachelor- of masteropleiding willen doen na hun bachelor en geen recht meer hebben op reguliere studiefinanciering.

 

Ook als je een voltijd BOL-opleiding gaat volgen aan het mbo is het mogelijk om hier gebruik van te maken. Lees de verdere voorwaarden op de website van DUO!  

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2