Deskundige Infectiepreventie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Deskundige Infectiepreventie

De verdiepende post hbo-opleiding Deskundige Infectiepreventie richt zich op het coördineren van werkzaamheden rondom hygiëne en infectiepreventie. Je leert bijvoorbeeld hoe je infecties bij patiënten in een ziekenhuis kunt voorkomen. Deze studie kun je binnen 18-24 maanden afronden. Een belangrijke voorwaarde om deze studie te kunnen volgen, is dat je een diploma hebt behaald voor de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek of de opleiding Verpleegkunde hbo (of een soortgelijk diploma).

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je deze opleiding hebt afgerond, ben je:

 

 

Je bent daarmee kwaliteitszorgfunctionaris op het gebied van hygiëne en infectiepreventie.

 

In de zorginstellingen waar je werkt, krijg je te maken met allerlei mensen op de verschillende afdelingen die invloed kunnen hebben op infecties binnen de instelling. Je controleert de naleving van het preventiebeleid en geeft scholing, voorlichting en instructies. 

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Na deze opleiding kun je je in het vak verdiepen door je verder te ontwikkelen als kwaliteitszorgfunctionaris of je te richten op wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast worden er jaarlijks nascholingsdagen georganiseerd en kun je je verder verdiepen in deelgebieden van de functie. Voorbeelden hiervan zijn levensmiddelenhygiëne, epidemiologie en statistiek of outbreakmanagement.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

VOOROPLEIDING

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Verpleegkunde HBO

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2