Dialyseverpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Dialyseverpleegkundige

Mensen bij wie de nieren niet goed meer werken, moeten regelmatig behandeld worden in een dialysecentrum of op een dialyseafdeling. Soms ondergaan zij een niertransplantatie. Tijdens de specialistische vervolgopleiding Dialyse Verpleegkundige leer je alles over de verpleegkundige zorg aan deze patiënten. Na het behalen van je diploma ben je dialyseverpleegkundige.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je deze opleiding hebt afgerond ben je:

 

 

Je verleent verpleegkundige zorg aan mensen die een chronische of acute nierfunctiestoornis hebben. Deze mensen zijn afhankelijk van een nierfunctievervangende behandeling. Daarbij wordt hun bloed gereinigd met behulp van een kunstnier (hemodialyse) of door een behandeling via het buikvlies (peritoneale dialysebehandeling). Apparatuur en techniek spelen bij dit werk dus een belangrijke rol.

 

Om complicaties tijdens de dialyses te voorkomen, neem je voortdurend zelfstandig beslissingen over de gezondheidstoestand en de behandeling. De situatie waarin een patiënt verkeert, kan snel veranderen en daar moet je op in kunnen spelen.

 

Het begeleidend aspect is bij dit beroep zeer belangrijk. Dialysepatiënten zijn chronisch ziek en komen met grote regelmaat voor behandeling naar de dialyseafdeling.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

De beroepsvereniging biedt na de opleiding diverse scholingen en workshops aan, waaronder Expertclass, Masterclass. Dit zijn geen erkende opleidingen met erkende diploma's, maar ze verhogen wel de kwaliteit bij het uitoefenen van je beroep als dialyseverpleegkundige.

Er zijn natuurlijk ook andere trainingen en na- en bijscholingscursussen die je als verpleegkundige altijd kunt gaan volgen. Het volgen van een lerarenopleiding of een kader- of managementopleiding kan bijvoorbeeld een goede optie zijn.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

1 april 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16