Doktersassistent - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Doktersassistent

Je leert om patiënten aan de balie en aan de telefoon te woord te staan. Want weet jij welke vragen je aan de patiënt kan stellen om te kunnen beoordelen of er sprake is van een spoedgeval? Om dat goed te kunnen doen, moet je beschikken over voldoende medische kennis. Dat leer je in de opleiding. Ook leer je allerlei medisch-technische handelingen,  bijvoorbeeld injecteren, bloed afnemen, bloeddruk meten, urine nakijken en oren uitspuiten. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...je ook doktersassistent kunt worden door een (particuliere) opleiding bij bijvoorbeeld de LOI, ASOP, Capabel Onderwijsgroep of het NIPA te volgen?
 

...je bij de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten een boekje 'Beroepsprofiel Doktersassistenten' kunt aanvragen? Handig om te lezen voordat je aan de opleiding begint!
 

...er ROC’s zijn die deze opleiding ook in de avonduren aanbieden? Informeer bij het ROC. Zie: Waar aanmelden.
 

...er ROC's zijn die een deeltijdopleiding aanbieden speciaal voor volwassenen? Zie: Duur en leerwijze.
 

...je ook doktersassistent in het ziekenhuis kunt worden? Daarvoor kun je een tweejarige BBL-opleiding volgen. Zie: Duur en leerwijze.
 

...je als stagiair doktersassistent recht hebt op een stagevergoeding van 150 euro per maand als je meer dan 15 uur stage loopt per week? Deze vergoeding komt via je stagebieder. Als je geen OV-kaart hebt dan heb je ook recht op reiskostenvergoeding. Je stagebieder kan jouw vergoeding direct weer terugkrijgen van de SSFH, de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg, www.ssfh.nl. De regeling is een initiatief van de cao-partners in de huisartsenzorg om meer stageplaatsen te creëren.

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 4

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, BBL

, BOL

, Deeltijd

INSCHRIJFDATUM

Uiterlijk 1 april

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 3