Eerst Verantwoordelijk Verzorgende - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Eerst verantwoordelijke Verzorgende

Ben je verzorgende in een verpleeghuis of woonzorgcentrum of verleen je zorg aan huis? Als je je wilt professionaliseren in taken rondom zorgcoördinatie en het zorgdragen voor het welzijn van je cliënten, sluit de EVV-opleiding hierop goed aan.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na het behalen van je diploma kun je functies uitoefenen zoals contactverzorgende, zorgcoördinator of persoonlijk begeleider. Dit zijn andere benamingen voor EVV.

 

Want vooral word je opgeleid tot:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

De opleiding tot EVV, eerst verantwoordelijk verzorgende, is al een vervolgopleiding. Het is een post MBO-opleiding, bedoeld voor mensen die werken als verzorgende in een verpleeghuis, woonzorgcentrum of instelling waarin verschillende functies van verzorging, verpleging en/of thuiszorg worden gecombineerd. Of voor verzorgenden die zorg thuis geven, in de wijkverpleging.

 

Andere opleidingen
Er zijn hiernaast nog diverse andere studiemogelijkheden voor verzorgenden. Zo is er een aantal post MBO-opleidingen waarmee je je kunt specialiseren in de zorg voor een bepaalde patiëntengroep. Bijvoorbeeld patiënten met een neurologische of reumatologische aandoening. Ook is er de kaderopleiding Palliatieve Zorg.
 

Je kunt ook een opleiding volgen tot gespecialiseerd verzorgende revalidatie en reactivering. Deze is bedoeld voor verzorgenden in een verpleeghuis of revalidatiecentrum.

 

Als je enkele jaren ervaring hebt in de thuiszorg, kun je ook kiezen voor de vervolgopleiding tot gespecialiseerd verzorgende. Daarmee ga je werken bij gezinnen die een complexe, vaak psycho-sociale problematiek hebben.

 

Wil je liever je kennis over het vak aan studenten van de opleiding Verzorgende overbrengen? Dat kan als je kiest voor de opleiding Praktijkopleider.

 

Daarnaast is er de specialistische opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Tijdens deze opleiding leer je over omgaan met psychiatrische en geriatrische zorgvragers en hun verzorging. Deze specialisatie wordt veel gevraagd in de ouderenzorg en de thuiszorg.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

OPLEIDINGSVORM

BBL

, Werkend leren

VOOROPLEIDING

Verzorgende-IG

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16