Fysiotherapie - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Fysiotherapie

De opleiding Fysiotherapie op HBO-niveau leert hoe jij mensen helpt beter of gemakkelijker te bewegen en hoe sportblessures of gewrichtsklachten kunnen worden voorkomen. Er zijn veel hogescholen waar je Fysiotherapie kunt studeren. Toch zijn er regelmatig meer aanmeldingen dan plaatsen. In dat geval vindt er een selectie plaats.

Delen
fysio
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...er na afronding van de opleiding een inschrijving van je diploma in het BIG-register plaatsvindt? Dat is de Wet Beroepen Individuele Gezondheidszorg.

 

...Hogeschool Utrecht en de Hogeschool Thim van der Laan een speciale klas voor topsporters hebben? Zie: Waar aanmelden.
 

...je tijdens de praktijklessen zelf ook wel eens patiënt moet spelen?


...je na het behalen van je HBO-getuigschrift nog een universitaire graad kunt halen?


...je, als afgestudeerd fysiotherapeut met minstens twee jaar werkervaring, aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) de opleiding Master Verpleegkunde en Paramedische Beroepen kunt volgen? Deze deeltijdopleiding richt zich met name op patiënten met een chronische aandoening. Na succesvolle voltooiing van het masterprogramma ontvang je de titel Master of Science in de Paramedische Zorg. Meer info vind je op: www.vdo.han.nl.


...je ook een universitaire masteropleiding Fysiotherapiewetenschap kunt volgen?


...er ook fysiotherapie op dieren wordt toegepast? Er bestaat een speciale opleiding voor, namelijk de post HBO-opleiding Fysiotherapie bij Dieren. Kijk voor meer informatie op www.cursuscentrum.nl.


...de overheid geen tweede bacheloropleiding uit het domein van de gezondheidszorg of educatie voor je bekostigt als je er al één hebt afgerond? Dat betekent dat je in plaats van het wettelijk collegegeld, het instellingscollegegeld moet betalen. Dit is een hoger bedrag. Informeer bij je hogeschool van je keuze wat het instellingscollegegeld is.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 augustus 2023 (verschilt per opleidingsinstituut)

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16