Geneeskunde - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Geneeskunde

De opleiding Geneeskunde duurt 6 jaar en is opgedeeld in een 3-jarige bachelor en een 3-jarige master. In de bachelor krijg je een oriëntatie op de gezondheidszorg en op het beroep van arts. Bij de meeste universiteiten loop je in het eerste jaar al stage. Bijvoorbeeld bij een verpleeghuis of ziekenhuis. Zo kun je bekijken of het beroep van arts bij je past. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

... er voor toelating tot deze opleiding vanaf het schooljaar 2017-2018 alleen geselecteerd wordt door middel van decentrale selectie? Je leest hier alles over op de website decentralegeneeskunde.nl.


...je de co-schappen (stage) soms in deeltijd kunt lopen? Zo kun je de opleiding combineren met bijvoorbeeld zorgtaken. De stage in deeltijd duurt een half jaar langer.


...de Universiteit Groningen een verkorte opleiding Geneeskunde biedt, genaamd ZIG? Je moet hiervoor in het bezit zijn van een VWO-diploma (met natuur- en scheikunde) en een diploma van een HBO- of universitaire opleiding. Meer informatie vind je op www.rug.nl.


...je aan de universiteiten van Maastricht en Utrecht een master tot arts-klinisch onderzoeker kunt volgen? Deze heet in Utrecht SUMMA en in Maastricht A-KO. Wanneer je een WO-bachelor in een biomedische richting hebt afgerond, kun je aan één van deze (pittige) opleidingen beginnen. Kijk voor meer informatie op www.maastrichtuniversity.nl en www.uu.nl


...je je na het behalen van je diploma Basisarts kunt specialiseren? Een opleiding tot sociaal-geneeskundige duurt 2,5 jaar. De duur van overige specialismen varieert van 3 tot 6 jaar.


...een groot aantal diploma’s van specialistische vervolgopleidingen in meerdere Europese landen erkend wordt? Je kunt na je studie dus ook in het buitenland gaan werken!


...je aan de Universiteit Twente de opleiding Technische Geneeskunde kunt volgen? Je wordt opgeleid tot technisch geneeskundige die gespecialiseerd is in de manieren waarop technologie de patiënt kan helpen. Geïnteresseerd? Meld je dan op tijd aan, de studie heeft een numerus fixus.


...je aan de Universiteit van Amsterdam de opleiding Medische Informatiekunde kunt volgen? Je wordt opgeleid tot informatiedeskundige in de gezondheidszorg, gespecialiseerd in communicatie met en over patiënten.


...je na je studie Geneeskunde bij de KNMG kunt ontdekken wat voor arts jij wilt worden? Op de pagina vervolgopleidingen kun je de inhoud, duur en toelatingseisen van de verschillende specialistische opleidingen zien. Ook staan hier leuke beroepenfilmpjes bij. En mocht je nog niet weten welke specialisatie het beste bij jou past, dan kun je een beroepskeuzetekst doen.


...traumatologie een tak van geneeskunde is? Een traumatoloog behandelt mensen die door bijvoorbeeld een ongeval of misdrijf letsel hebben opgelopen. Vaak gaat het om ernstige en gecompliceerde verwondingen.

Specificaties:

NIVEAU

Universiteit Bachelor

, Universiteit master

OPLEIDINGSVORM

Voltijd

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2