Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie

Ben je werkzaam als verzorgende en wil je meer? Zoek je verdieping in je vak? En ben je begaan met ouderen met psychogeriatrische problemen? Je kunt jezelf verder ontwikkelen op dit gebied via de studie Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie. Met deze studie word je een specialist op pg-gebied. Je bent de vraagbaak voor collega’s en biedt ondersteuning aan mantelzorgers. Deze opleiding is een post mbo-studie.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Na afronding van de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie kun je aan de slag als gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie. Je bent dé specialist op het gebied van cliënten met psychiatrische en/of psychogeriatrische problemen. Je kunt gaan werken in een verpleeghuis, woonzorgcentrum of in de thuiszorg.


Lees meer over het vak:
 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

De opleiding GVP, Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie, is al een vervolgopleiding. Het is een post mbo-opleiding, bedoeld voor mensen die werken als verzorgende in een verpleeghuis, een woonzorgcentrum, de thuiszorg of een instelling waarin verschillende functies van verzorging, verpleging en/of thuiszorg worden gecombineerd.


Andere opleidingen?
Er zijn hiernaast nog diverse andere studiemogelijkheden voor verzorgenden. Zo is er een aantal post mbo-opleidingen waarmee je je kunt specialiseren in de zorg voor een bepaalde patiëntengroep. Bijvoorbeeld patiënten met een neurologische of reumatologische aandoening.


Je kunt ook een opleiding volgen tot gespecialiseerd verzorgende revalidatie en reactivering. Deze is bedoeld voor verzorgenden in een verpleeghuis of revalidatiecentrum. Ook is er de kaderopleiding Palliatieve Zorg.


Daarnaast is er de opleiding tot Eerst Verantwoordelijk Verzorgende. Tijdens deze opleiding professionaliseer je je in taken rondom zorgcoördinatie en het zorg dragen voor het welzijn van je cliënten. Deze specialisatie wordt veel gevraagd in verpleeghuizen, woonzorgcentra en de thuiszorg.

 

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

OPLEIDINGSVORM

BBL

VOOROPLEIDING

Verzorgende-IG

INSCHRIJFDATUM

Uiterlijk 1 april

Laatst bijgewerkt:

2024 M07 2