Helpende Zorg en Welzijn - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Helpende Zorg en Welzijn

Na deze opleiding kun je met verschillende doelgroepen werken, denk aan ouderen, kinderen, gehandicapten, daklozen of mensen met psychische problemen. Kortom: een opleiding waarmee je veel kanten op kunt! In de opleiding Helpende Zorg en Welzijn / Dienstverlening Zorg en Welzijn leer je hoe je met mensen omgaat. Je komt te weten hoe je cliënten kunt ondersteunen bij wonen en het huishouden. Ook leer je hoe je mensen helpt bij hun dagelijkse verzorging, zoals wassen en aankleden. Verder is er in de opleiding aandacht voor sociale activiteiten. Wat kun je bijvoorbeeld doen met je cliënten op het gebied van spel, recreatie en educatie?

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...deze opleiding valt onder het dossier Dienstverlening? Ook de opleidingen Medewerker Sport en Recreatie en Medewerker Facilitaire Dienstverlening vallen hieronder. Dit betekent dat je in het basisdeel van je opleiding dezelfde vakken volgt....je voor de opleiding Helpende Zorg en Welzijn soms een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet inleveren? Deze verklaring wordt ook wel een bewijs van goed gedrag genoemd. Je kunt deze namelijk alleen krijgen als je geen strafbare feiten op je naam hebt staan.

 

...je als helpende goed moet zijn in het leggen van contacten? Gedurende de opleiding leer je precies hoe je de mensen moet benaderen....je, wanneer je deze opleiding via de BBL volgt, een leerlingsalaris ontvangt? Kijk hiervoor bij het beroep helpende instelling, bij Salaris.

Specificaties:

NIVEAU

Mbo

, Mbo Niveau 2

OPLEIDINGSVORM

BBL

, BOL

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16