Huidtherapie - Wist je dat...? | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Huidtherapie

De HBO-opleiding Huidtherapie bereidt jou voor op een beroep als huidtherapeut. Zo leer je alles over nagels, pigmentatie, littekens en circulatieproblemen. Ook krijg je les op het gebied van oedeem en tumoren en hoe je onder andere deze specifieke huidaandoeningen kunt behandelen.  

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wist je dat…

Wist je dat…

...er in de toekomst meer vraag naar huidtherapie zal ontstaan? Er zijn ongeveer 780 huidtherapeuten in Nederland, maar dit aantal zal waarschijnlijk sterk gaan stijgen. Steeds meer behandelingen worden namelijk door de zorgverzekering vergoed. Dat biedt dus goede perspectieven...

 

...er in het vakgebied continue veranderingen plaatsvinden? Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen is het dus belangrijk om ook na je studie nog verder te leren. Je kunt daarvoor allerlei cursussen volgen.

 

...je als student aspirant-lid kunt worden van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten? Je vindt deze organisatie onder de knop ‘Meer info’.

 

...de overheid geen tweede bacheloropleiding uit het domein van de gezondheidszorg of educatie voor je bekostigt als je er al één hebt afgerond? Dat betekent dat je in plaats van het wettelijk collegegeld, het instellingscollegegeld moet betalen. Dit is een hoger bedrag. Informeer bij je hogeschool van je keuze wat het instellingscollegegeld is.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25