Intensive Care Kinderverpleegkundige - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Intensive Care Kinderverpleegkundige

Tijdens de specialistische vervolgopleiding Intensive Care Kinderverpleegkundige krijg je les in het verlenen van verpleegkundige zorg aan kinderen die zich in een acute levensbedreigende situatie bevinden. Wil je deze opleiding Intensive Care Kinderverpleegkundige volgen dan is het belangrijk dat je al in het bezit ben van een diploma A-, MBO- of HBO-Verpleegkunde. 

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Met deze opleiding kun je aan de slag als:

 

In dit beroep verpleeg je kinderen van 0 tot 18 jaar die zich in een acute levensbedreigende situatie bevinden. Je houdt de toestand van de kinderen nauwkeurig in de gaten. In acute situaties weet je welke stappen je moet ondernemen. Je begeleidt het kind overigens niet alleen tijdens de behandelperiode, maar informeert ook de ouders en probeert met hen afstemming te vinden over de manier waarop het kind verpleegd wordt.
 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Na Intensive Care Kinderverpleegkundige kun je je nog verder specialiseren, bijvoorbeeld met de specialistische verpleegkundige vervolgopleiding:

 

Er zijn ook diverse trainingen en na- en bijscholingscursussen die je als verpleegkundige altijd kunt gaan volgen. Denk daarbij aan een training persoonlijke effectiviteit, trainingen op het gebied van management en leiding geven of workshops voor loopbaanmanagement.

Specificaties:

NIVEAU

Post Mbo

, Post Hbo

, Na verpleegkunde

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Kinderverpleegkundige

Verpleegkunde HBO

MBO Verpleegkundige

INSCHRIJFDATUM

15 januari 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25