Klinisch perfusionist - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Klinisch perfusionist

Tijdens de post HBO-opleiding tot klinisch perfusionist leer je hoe je de bloedsomloop en zuurstofvoorziening van patiënten reguleert tijdens hartoperaties. Ook leer je veel over de fysiologie en anatomie van hart en bloedvaten. Tijdens je studie heb je tegelijkertijd een aanstelling in een ziekenhuis als klinisch perfusionist in opleiding. Je zit dus niet meer hele dagen in de schoolbanken! Maar je moet al wel een diploma op zak hebben...

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Je werkt als klinisch perfusionist in een ziekenhuis waar hartchirurgie wordt toegepast. Je reguleert de bloedsomloop en zuurstofvoorziening van patiënten, met name tijdens hartoperaties. Maar soms ook tijdens hart- en longtransplantaties. Dit doe je met behulp van een hart-longmachine. Als klinisch perfusionist voer je voortdurend metingen en controles uit van bloedwaarden en bloeddrukken en corrigeer je deze als dat nodig is.


Lees meer over het beroep:

 


Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.
 

Vervolgopleidingen

Er zijn geen specifieke vervolgopleidingen die aansluiten op deze opleiding. Wil je toch verder studeren dan kun je altijd doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.Ook kun je er als klinisch perfusionist voor kiezen om na je opleiding promotieonderzoek te gaan doen.Je kunt natuurlijk ook cursussen volgen die aansluiten op je vakgebied of die je meer leren op het gebied van management en praktijkbegeleiding.

Specificaties:

NIVEAU

Post Hbo

OPLEIDINGSVORM

Werkend leren

VOOROPLEIDING

Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek

Fysiotherapie

INSCHRIJFDATUM

2020 M09 9

Laatst bijgewerkt:

2023 M10 16