Laborant Klinische Neurofysiologie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Laborant Klinische Neurofysiologie

De HBO-opleiding Laborant Klinische Neurofysiologie (laborant KNF) leert je alles over het onderzoeken van stoornissen in de werking van het zenuwstelsel en de bloedvoorziening van de hersenen. Tijdens de opleiding ga je aan de slag op de afdeling Klinisch Neurofysiologie van een ziekenhuis. De bacheloropleiding Laborant Klinische Neurofysiologie kun je alleen aan de LOI hogeschool volgen.

Delen
zorg
Choose
Your
Future
Wat word je...?
Vervolgopleidingen

Wat word je...?

Je werkt op de afdeling neurologie/ klinische neurofysiologie van een ziekenhuis. Je doet onderzoek dat gericht is op het opsporen van stoornissen in het functioneren van het zenuwstelsel, de spieren en in de bloedvoorziening van de hersenen. Je werkt met behulp van elektronische apparatuur zoals de elektro-encefalograaf, waarmee je grafieken van de hersenactiviteit (EEG’s) maakt.

 

Wil je meer informatie over dit beroep? Dat kan:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Er zijn overigens geen specifieke vervolgopleidingen die aansluiten op deze opleiding. Je kunt natuurlijk wel altijd cursussen volgen die aansluiten op je vakgebied of die je meer leren op het gebied van coördinatie en management.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Werkend leren

INSCHRIJFDATUM

Geen deadline

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25