Logopedie - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Logopedie

Met de HBO-opleiding Logopedie word jij specialist voor communicatieproblemen. Lees meer over de studie, vervolgopleidingen en wat je als logopedist doet!

Delen
Welzijn
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Als je met deze opleiding klaar bent, ben je:

 

 

Als afgestudeerd logopedist kun je veel kanten op. Je kunt uiteraard in de gezondheidszorg gaan werken, bijvoorbeeld in een basis- of logopedische gezondheidsdienst, een zelfstandige praktijk, een algemeen of psychiatrisch ziekenhuis of een medisch kleuterdagverblijf. Daarnaast zijn er mogelijkheden in verpleeghuizen, revalidatiecentra of instellingen voor gehandicaptenzorg.


Buiten de gezondheidszorg kun je in het speciaal onderwijs of in het bedrijfsleven aan de slag. Je hebt dus mogelijkheden genoeg!


In alle gevallen geldt dat je mensen leert hoe ze problemen op het gebied van hun stem, gehoor, spraak of taal kunnen aanpakken.

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.

 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.
 

Als vervolg op deze HBO-opleiding Logopedie kun je onder meer kiezen voor een studie op het gebied van neurolinguïstiek, toegepaste taalwetenschappen of spraak- en taalpathologie. Je wordt ook toegelaten tot de erkende post HBO-opleiding voor Psychomotorische Kindertherapie in Breda.


Wil je je verdiepen in de wetenschappelijke benadering van de stem-, spraak-, taal-, gehoor- en sliktherapie? Dan kun je aan de Universiteit Utrecht de masteropleiding Logopediewetenschap volgen.
 

Nadat je minimaal twee jaar werkervaring met neurologische patiënten hebt opgedaan, kun je ook kiezen voor de HBO-master Neurorevalidatie en Innovatie.
 

En heb je na je HBO-opleiding Logopedie minimaal twee jaar werkervaring, dan word je ook toegelaten tot de masteropleiding Physician Assistant. 

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Deeltijd

, Voltijd

DUUR

4 jaar

INSCHRIJFDATUM

1 mei 2023

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25