Longfunctieanalist - Carrièremogelijkheden | YouChooz
Ga naar belangrijkste content
Alle opleidingen

Opleiding

Longfunctieanalist

De HBO-bacheloropleiding Longfunctieanalist biedt jou de kans om werken en studeren te combineren. Zo leer je niet alleen op een theoretische manier over het functioneren van de longen, maar ook op een praktische manier: je gaat tijdens je studie werken op een longfunctieafdeling. De opleiding Longfunctieanalist kun je alleen aan de LOI hogeschool volgen.

Delen
Zorg
Choose
Your
Future
Wat word je?
Vervolgopleidingen

Wat word je?

Je werkt op de afdeling Longfunctie van een ziekenhuis of een andere instelling. Je doet zelfstandig onderzoek naar het functioneren van de longen. Zo meet je de longinhoud van een patiënt, of verricht je bijvoorbeeld onderzoek naar allergieën of registreer je allerlei parameters terwijl iemand slaapt. Je werkt met allerlei apparatuur zoals de pneumotachograaf (hiermee kun je volume en luchtstroomsnelheid meten), een loopband en een hometrainer. Hiermee onderzoek je hoeveel inspanning een patiënt maximaal kan leveren en waardoor deze mogelijk beperkt is. Zijn het de longen, de spieren van de benen, is het zijn hart of heeft de patiënt misschien een slechte conditie? In sommige ziekenhuizen begeleid je mensen bij het stoppen met roken, meestal in samenwerking met de longarts of longverpleegkundige.

 

Je wordt:

 

Ontdek de zorg
Wil je weten hoe mensen die werken in zorg en welzijn dat ervaren? Lees ervaringsverhalen op www.ontdekdezorg.nl.
 

Gratis loopbaanadvies Sterk in je werk
Weet je nog niet welke baan echt bij je past? Neem een kijkje bij het beroep dat bij deze opleiding hoort. Of vraag een gratis loopbaangesprek aan via www.sterkinjewerk.nl.

Vervolgopleidingen

Als je de HBO-opleiding hebt afgerond, ben je in het bezit van de titel bachelor. Daarmee kun je doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit.

 

Voorbeelden van vervolgopleidingen zijn de post HBO-opleiding Research Verpleegkundige (clinical research coordination, CRC) of de masteropleiding Clinical Epidemiology.


Ook kun je bijvoorbeeld een opleiding volgen als praktijkbegeleider, om nieuwe longfunctieanalisten op te leiden.

Specificaties:

NIVEAU

Hbo Bachelor

OPLEIDINGSVORM

Digitaal (Afstand/Schriftelijk)

, Werkend leren

INSCHRIJFDATUM

Geen deadline

Laatst bijgewerkt:

2022 M07 25